Nieuwsbericht

ZZ Leiden haalt Marquise Simmons

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich vandaag versterkt met Marquise Simmons. De 2.03 meter lange powerforward kwam afgelopen seizoen nog uit voor het Friese Aris Leeuwarden. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd dat het deze sterke inside speler aan de selectie heeft kunnen toevoegen.

Marquise Simmons, geboren op 9 november 1989, kwam tijdens zijn collegeloopbaan uit voor het universiteitsteam van St. Bonaventure dat uitkomt in de sterke Atlantic 10 Conference. Drie jaar lang was hij bij de Bonnies teamgenoot van de Nederlandse international Charlon Kloof. In zijn laatste jaar (2013/2014) maakte de linkshandige forward in alle wedstrijden deel uit van het startende vijftal. In 33 wedstrijden speelde hij gemiddeld iets meer dan 22 minuten. Daarin was hij goed voor 8.00 punten (tegen 59,5%) en 5.21 rebounds.

Simmons zette vervolgens zijn carrière voort bij Aris Leeuwarden. Tijdens wedstrijden in de Dutch Basketball League stond hij gemiddeld 34 minuten binnen de lijnen. De forward, die ook werd uitgenodigd voor de All*Star Game, tekende voor gemiddeld 16.30 punten, 8.04 rebounds en 1.4 steals. Simmons kwam vorig seizoen vier keer tegen Zorg en Zekerheid Leiden uit en noteerde in die wedstrijden een gemiddelde van 20.5 punten en 8.0 rebounds.

In de tweede helft van 2015 maakte Simmons de overstap naar het in de Dominos League uitkomende UMFN Njardvik. Bij de IJslandse formatie, waar hij hoofdzakelijk als center werd gebruikt, werd Simmons in negen wedstrijden gemiddeld bijna 33 minuten ingebracht. Hier tekende hij voor 18.67 punten en 11.44 rebounds.

Door een coachwissel en een koerswijziging bij de IJslandse formatie kwam Simmons beschikbaar. Zorg en Zekerheid Leiden was er snel bij om Simmons in te lijven. De linkshandige power forward staat bekend als een speler die met zijn rug naar de basket kan spelen. Simmons kan ook met zijn gezicht naar de basket spelen en dan scoren via drives of een kort schotje van de baseline of de elbow.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden hoopt Simmons zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Foto: Adrie Hoogesteger/Leeuwarden

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.