Nieuwsbericht

Verrassend verlies LSG IntelliMagic

In de landelijke meesterklasse verloor schaakteam LSG IntelliMagic in het Leidse denksportcentrum nipt van Het Witte Paard (HWP) uit Sas van Gent: 4½-5½. Beide ploegen beschikken over een aantal sterke meesters - HWP met vijf sterke Belgen - en zijn daardoor ongeveer van gelijke speelsterkte. Dit keer kon de Leidse ploeg echter beschikken over trainer en speler grootmeester Predrag Nikolic (foto), maar die moest na lang proberen in een remise berusten tegen de 28-jarige Belgische meester Thibaut Vandenbussche.

De wedstrijd verliep aanvankelijk in Leids voordeel. Al na drie speeluren bereikte LSG een riante voorsprong. ,,Het leek een rustige wedstrijd met een lastige, maar zekere matchzege voor ons”, aldus LSG-captain Folkert-Jan Geertsma. ,,Maar vlak na de tijdnoodfase verliep het aan onze kant heel moeilijk.’’

Na twee remises van Nikolic en Edwin van Haastert - in een korte theoretische overhoring - liep de Leidse ploeg flink uit door een fraaie winst van Arthur Pijpers in een scherp opgezette partij. Daarop volgden een partijwinst van Eelke Wiersma, die in feite al in de opening een goede basis kende, en een partijwinst van Jan-Willem de Jong met rond de tijdcontrole een rare, maar winnende koningswandel (4-1).

Met nog vijf borden te gaan leek een kleine Leidse zege in de maak, maar achtereenvolgens Mark van der Werf, Martin Roobol, Rudy van Wessel en Michiel Bosman verloren hun partijen. De Duitse meester in Leidse dienst, Jan Sprenger, moest toen als laatste in een remiseachtige stand vol op de winst spelen om nog een matchpunt te kunnen redden. Dit lukte hem na lang proberen niet (remise) en dus ging HWP met beide matchpunten naar Sas van Gent.

Geertsma: ,,Als we dan per se een wedstrijd moeten te verliezen, dan maar tegen het sympathieke Het Witte Paard.”

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.