Nieuwsbericht

Tromer imponeert op Masters

"Ik denk dat ik afgelopen jaar een paar stappen gemaakt heb”, constateerde Laurens Tromer droogjes na zijn winst in de  finale van de Nationale Tafeltennis Masters. Het was een understatement van jewelste. Tromer gunde zijn tegenstander Ewout Oostwouder in  de finale slechts een game, nadat hij eerder de winnaar van afgelopen jaar, Rajko Gommers, eenvoudig met 4-0 aan de kant had gezet.

De deelname aan de Duitse competitie heeft van Tromer een meer complete tafeltennisser gemaakt, zowel op technisch als tactisch gebied. Ook tussen de oren lijkt alles inmiddels goed te zitten bij de talentvolle tafeltennisser die na afloop dan ook sprak over zijn toegenomen zelfvertrouwen. De overmacht waarmee hij zijn partijen won vertoonde overeenkomsten met de nogal vanzelfsprekende overwinning van Li Jao bij de vrouwen.

Maar waar Tromer voor het eerst de titel opeiste was het voor Li Jao alweer de achtste Masters-titel. Bij afwezigheid van Li Jie heeft de inmiddels 42-jarige Chinese binnen Nederland weinig te duchten van de concurrentie. De overmacht is zo groot dat tegenstandsters zich vaak op voorhand al neerleggen bij hun nederlaag. Gelukkig trof de Chinese in de finale iemand tegenover zich die zich nooit opgeeft voordat het laatste punt gespeeld is.

Toch moest ook Yana Timina – winnares van de Masters in 2013 – zich bij de onvermijdelijke nederlaag neerleggen. Ze wist weliswaar  haar tegenstandster nog een game af te snoepen, maar daar bleef het ook bij. De Masters kregen zo de winnaars die het verdiende De voorzitter van de Nederlandse Tafeltennisbond, Ronald Kramer, constateerde met genoegen dat het toernooi – sinds het Leidse Scylla zich over de organisatie ontfermde – elk jaar groter en professioneler wordt. Het leek een vooruitblik op een lustrum dat mogelijk wordt wanneer Scylla ook komend jaar – voor de vijfde maal op rij – tekent voor de organisatie.

Op de foto van Henk Hommes van links naar rechts: Ana Gogorita (nr 3), Rianne van Duin (nr 3) Li Jao (nr 1), Yana Timina (nr 2).

Klik HIER voor een uitgebreide fotoreportage van Wim de Leeuw