Nieuwsbericht

Tromer imponeert op Masters

"Ik denk dat ik afgelopen jaar een paar stappen gemaakt heb”, constateerde Laurens Tromer droogjes na zijn winst in de  finale van de Nationale Tafeltennis Masters. Het was een understatement van jewelste. Tromer gunde zijn tegenstander Ewout Oostwouder in  de finale slechts een game, nadat hij eerder de winnaar van afgelopen jaar, Rajko Gommers, eenvoudig met 4-0 aan de kant had gezet.

De deelname aan de Duitse competitie heeft van Tromer een meer complete tafeltennisser gemaakt, zowel op technisch als tactisch gebied. Ook tussen de oren lijkt alles inmiddels goed te zitten bij de talentvolle tafeltennisser die na afloop dan ook sprak over zijn toegenomen zelfvertrouwen. De overmacht waarmee hij zijn partijen won vertoonde overeenkomsten met de nogal vanzelfsprekende overwinning van Li Jao bij de vrouwen.

Maar waar Tromer voor het eerst de titel opeiste was het voor Li Jao alweer de achtste Masters-titel. Bij afwezigheid van Li Jie heeft de inmiddels 42-jarige Chinese binnen Nederland weinig te duchten van de concurrentie. De overmacht is zo groot dat tegenstandsters zich vaak op voorhand al neerleggen bij hun nederlaag. Gelukkig trof de Chinese in de finale iemand tegenover zich die zich nooit opgeeft voordat het laatste punt gespeeld is.

Toch moest ook Yana Timina – winnares van de Masters in 2013 – zich bij de onvermijdelijke nederlaag neerleggen. Ze wist weliswaar  haar tegenstandster nog een game af te snoepen, maar daar bleef het ook bij. De Masters kregen zo de winnaars die het verdiende De voorzitter van de Nederlandse Tafeltennisbond, Ronald Kramer, constateerde met genoegen dat het toernooi – sinds het Leidse Scylla zich over de organisatie ontfermde – elk jaar groter en professioneler wordt. Het leek een vooruitblik op een lustrum dat mogelijk wordt wanneer Scylla ook komend jaar – voor de vijfde maal op rij – tekent voor de organisatie.

Op de foto van Henk Hommes van links naar rechts: Ana Gogorita (nr 3), Rianne van Duin (nr 3) Li Jao (nr 1), Yana Timina (nr 2).

Klik HIER voor een uitgebreide fotoreportage van Wim de Leeuw

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.