Nieuwsbericht

Op Kjeld Nuis staat geen maat

Twee Nederlandse titels. Op Kjeld Nuis staat deze dagen geen maat op de 1000 en 1500 meter. En de inmiddels in Emmen wonende, maar bijn de Leidse IJsvereniging begonnen schaatser is niet eens in topvorm. Die vorm moet komen tijdens de WK afstanden, half februari in het Russische Kolomna. ,,Dan heten mijn grootste concurrenten Koelisjnikov en Joeskov’’, weet Nuis.

Met het oog op die wereldkampioenschappen trainde Nuis door voor de nationale kampioenschappen, in plaats van gas terug te nemen om echt in vorm te raken. Een gok, die voorlopig goed uit lijkt te pakken. ,,Ik zat er met Jac (Orie, zijn coach, red.) nog over te grappen dat het zo goed gaat ondanks de duurtrainingen. Normaal doe ik geen fietstrainingen van anderhalf uur in de week voor een kampioenschap. Maar ik moet straks nog beter zijn. Daarom doe ik dit.’’

Nuis kon het zich veroorloven niet te pieken tijdens de NK. Waar zijn concurrenten zich nog moesten plaatsen voor de WK, had Nuis zijn startbewijzen voor de 1000 en 1500 meter al op zak. Een beloning voor het feit dat hij de beste Nederlander in het wereldbekerklassement is. Een luxepositie, weet Nuis. ,,Maar toch wilde ik hier winnen. Een Nederlandse titel betekent zeker wat voor me. Ik was ook wel een beetje nerveus voor de 1500 meter. Ik wist niet hoe dat doortrainen zou uitpakken. Je kan het ook niet maken om het hele jaar de beste Nederlander te zijn en dan geen Nederlands kampioen te worden. Ik heb natuurlijk niet helemaal lomp staan beuken in de trainingen de afgelopen weken. Ik heb wel mijn kop erbij gehouden.’’

Nuis won de 1500 meter maandag met overmacht in 1.55,52. Het verschil met nummer twee Thomas Krol was maar liefst zeven tienden van een seconde. De enige die op de 1000 meter nog enigszins in de buurt kan blijven, is Hoogmadenaar Kai Verbij. In een man-tegen-mangevecht wordt het 1.08,23 om 1.08.57. Die tijd van Nuis is de tweede tijd ooit gereden in Thialf op de 1000 meter.

BRON: Leidsch Dagblad

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.