Nieuwsbericht

Vijfde titel Margot Boer

Margot Boer is voor de vijfde keer in haar carrière Nederlands kampioen op de 500 meter geworden. Het is meteen ook haar laatste titel op de kortste sprintafstand want na dit seizoen stopt de Woubrugse met schaatsen. ,,Dat maakt het wel speciaal om nu weer kampioen te zijn.’’

Makkelijk gaat het dit seizoen nog niet met Boer. Internationaal reed ze nog niet in de toptien. Ze mist vooral snelheid bij de start. ,,Als ik eenmaal in de bocht ben, dan loopt het wel. Ik was best nerveus voor ik het ijs op ging. Gelukkig heb ik twee constante races neergezet. In de trainingen merk ik dat het steeds beter gaat. Nu in de wedstrijden nog.’’
Naast blijdschap voelde Boer zich gisteren vooral opgelucht. Met de Nederlandse titel heeft ze zich verzekerd van deelname aan de WK afstanden in februari in Kolomna. Ze wil nog een keer een mooie prestatie neerzetten op een wereldkampioenschap.

,,Kolomna is voor mij een speciale baan. Ik heb daar mijn eerste wereldbekerwedstrijd gewonnen. Ik ben blij dat ik nu zeker ben van de WK afstanden. Op de 1000 meter zal het lastig worden me te kwalificeren (die wordt vandaag verreden, red.). Maar als je het niet probeert, dan lukt het zeker niet.’’
BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.