Nieuwsbericht

Favorieten winnen Jeugdmasters

Tafeltennisvereniging Scylla organiseerde voor de tweede maal in successie de Nationale Jeugdmasters in Leiden. Op het goed bezochte toernooi kreeg het publiek wedstrijden van hoog niveau te zien. Bij de jongens was het zoals verwacht Collin Jager die met de eer ging strijken. In de finale versloeg hij de als tweede geplaatste Nolan Schultz. Makkelijk ging het echter niet. Even leek het er zelfs op dat de laconiek spelende Jager een 2-0 voorsprong in games uit handen zou geven. Pas bij een 10-8 achterstand in de beslissende vijfde game sloeg het jonge talent toe. Met 12-10 maakte hij duidelijk dat hij toch echt de sterkste was. Voor het organiserende Scylla was er een onverwachte opsteker. Ids van der Werf, op het laatste moment als reserve toegevoegd aan de deelnemerslijst, wist met knap spel beslag te leggen op de derde plek. Ook bij de meisjes stonden in de finale de nummer 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar. Shuohan Men, ook vorig jaar al winnares, had in een eenzijdige wedstrijd weinig moeite met de wat statisch en passief spelende Angelique Gertenbach, die geen antwoord leek te hebben op het dynamische aanvalsspel van Men.

De Jeugdmasters vormen de opmaat voor de Masters voor senioren, die op 2 en 3 januari verspeeld worden, eveneens in het Scylla Tafeltenniscentrum. Dan kan het publiek onder andere uitzien naar een optreden van de winnaars van afgelopen jaar, Li Jao bij de vrouwen en Rajko Gommers bij de mannen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.