Nieuwsbericht

5e Dan Taekwondo voor Leidse

De Leidse Christine Espin heeft zaterdag in sporthal Helsdingen in Vianen de 5e Dan in Taekwondo behaald. Er werden die dag nationalen Dan(zwarte band ) examens afgenomen.

De 57-jarige Christine is afkomstig uit Kane in de Amerikaanse staat Pennsylvania en beoefent al meer dan 30 jaar de Taekwondosport. In 2008 verhuisde zij naar Leiden en traint sindsdien bij Taekwondo Vereniging Leiden o.l.v. Gerard van den Berg.

Na jaren voorbereiding behaalde ze haar felbegeerde 5e Dan. Er zijn niet veel vrouwen in de taekwondosport die de 5e Dan mogen dragen. Het 5e Dan examen is het zwaarste examen. Je moet verplicht 4 van de 15 Poomsae's (oefenvormen) lopen en daarna een demonstratie geven van eigen kunnen van 20 minuten waar in alle facetten van de taekwondosport moeten voorkomen: breektesten, sparren, zelfverdediging. In de voorbereiding moet de kandidaat nog een scriptie schrijven over een door de Taekwondobond (TBN) gekozen onderwerp.

Christine Espin maakt ook deel uit van het trainersteam van Taekwondo Vereniging Leiden, waar zij de jeugd les geeft en begeleidt.