Nieuwsbericht

5e Dan Taekwondo voor Leidse

De Leidse Christine Espin heeft zaterdag in sporthal Helsdingen in Vianen de 5e Dan in Taekwondo behaald. Er werden die dag nationalen Dan(zwarte band ) examens afgenomen.

De 57-jarige Christine is afkomstig uit Kane in de Amerikaanse staat Pennsylvania en beoefent al meer dan 30 jaar de Taekwondosport. In 2008 verhuisde zij naar Leiden en traint sindsdien bij Taekwondo Vereniging Leiden o.l.v. Gerard van den Berg.

Na jaren voorbereiding behaalde ze haar felbegeerde 5e Dan. Er zijn niet veel vrouwen in de taekwondosport die de 5e Dan mogen dragen. Het 5e Dan examen is het zwaarste examen. Je moet verplicht 4 van de 15 Poomsae's (oefenvormen) lopen en daarna een demonstratie geven van eigen kunnen van 20 minuten waar in alle facetten van de taekwondosport moeten voorkomen: breektesten, sparren, zelfverdediging. In de voorbereiding moet de kandidaat nog een scriptie schrijven over een door de Taekwondobond (TBN) gekozen onderwerp.

Christine Espin maakt ook deel uit van het trainersteam van Taekwondo Vereniging Leiden, waar zij de jeugd les geeft en begeleidt.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.