Nieuwsbericht

Leiden klaar voor Masters

Ook dit jaar organiseert Scylla de Nationale Tafeltennis Masters. Dat betekent dat tijdens de Kerstvakantie Leiden voor het vierde jaar op rij het middelpunt en podium zal zijn voor de beste tafeltennissers van Nederland. De Masters zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Leiden. Het toernooi in het Scylla Tafeltenniscentrum begint op 29 december met de Jeugd Masters wanneer de beste 12 Nederlandse jongens en meisjes de strijd aangaan om uit te maken wie dit jaar met de titel aan de haal gaat. Als Leids kanshebber bij de jongens geldt Tiis van der Werf, vorig jaar nog verliezend finalist. Topfavoriet is echter Roel Bogie, uitkomend voor Enjoy & Deploy uit Zoetermeer. Bij de meisjes zal de titel waarschijnlijk gaan tussen Angelique Gertenbach en Shuohan Men, de winnares van vorig jaar.

Op 2 en 3 januari is het de beurt aan de beste mannen en vrouwen van Nederland. De lokale organisatoren hopen uiteraard op een reprise van de finale van vorig jaar toen bij de vrouwen Kim Vermaas van Scylla het publiek op de banken kreeg tijdens haar finale tegen titelhoudster en topfavoriet Li Jao. Ook bij de mannen belooft het weer een spannende strijd te worden. Daar is het rijtje favorieten wat uitgebreider, met kanshebbers als onder andere Martin Khatchanov, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder.

Voorzitter Jan Vermaas van het organiserende Scylla kijkt uit naar de confrontaties. “Natuurlijk, je hoopt altijd op een sterk deelnemersveld, en vooral ook op strijd. Vorig jaar hebben we het publiek prachtige partijen kunnen laten zien, en ook dit jaar zullen we in Leiden gelukkig weer de absolute top aan het werk kunnen zien. Om een toernooi als dit te organiseren ben je uiteraard niet alleen afhankelijk van de beschikbaarheid van topspelers maar ook van je sponsors. De samenwerking met de nationale bond (NTTB) verloopt goed, maar het toernooi zou echt niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van bijvoorbeeld Stichting Topsport Leiden en lokale sponsors als de Vlietlijn, Sligro, en De Leeuw makelaardij. Gelukkig zien zij allen het belang voor Leiden in, en zijn ook zij aangestoken door het tafeltennisvirus. Leiden heeft een uitstekend klimaat voor topsport en daar horen de Masters zeker bij. En het mooie is: iedereen kan er van meegenieten. De toegang is gratis, dus ik nodig ook graag iedereen uit die eens zou willen kennismaken met deze snelle en spectaculaire sport: Kom deze Kerstvakantie naar ons Scylla tafeltenniscentrum aan de Voorschoterweg.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.