Nieuwsbericht

Tiende overwinning ZVL-BAM

ZVL-BAM heeft de eerste seizoenshelft afgesloten zonder ook maar één punt te verspelen. De ploeg van Tim van der Meer won zaterdag bij PSV in Eindhoven met 11-16 en is daarmee de winterkampioen in de eredivisie.

Eenvoudig verliep de tiende competitiewedstrijd niet. ZVL-BAM had tot in de vierde periode grote moeite met PSV, de nummer 10 van de ranglijst. De thuisploeg stond halverwege zelfs met 8-7 voor. Na drie periodes stond het 10-11.

Pas toen PSV op 11-11 kwam in de vierde periode kwamen de Leidse vrouwen echt los. Brigitte Sleeking, Maud Koopman, Britt van Dam, Femke Aan en Marloes Cabout stelden de overwinning in rap tempo veilig: 11-16.

Dat de Leidenaars niet tegen puntverlies aanliepen was mede te danken aan Femke Aan en Maud Koopman. Zij spelen dit seizoen in respectievelijk Hawaii en Arizona, maar maken nog steeds deel uit van ZVL-BAM. Omdat Malissa van Rijn en Ilse Koolhaas ontbraken deed coach Van der Meer een beroep op de twee, die vanwege de feestdagen in het land zijn.

Voor Aan was het haar rentree in het team, Koopman maakte haar debuut. Beiden lieten zich direct gelden en maakten samen zes doelpunten. Brigitte Sleeking (foto) was topscorer met vier treffers.

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 30 januari, om 18.00 uur tegen Het Ravijn in Nijverdal.

PSV Waterpolo – ZVL-BAM 11-16 (4-5, 4-2, 2-4, 1-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Brigitte Sleeking 4, Femke Aan 3, Maud Koopman 3, Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout, Britt van Dam en Rozanne Voorvelt.Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.