Nieuwsbericht

Matige generale ZZ Leiden

Als een slechte generale nog altijd een goede uitvoering garandeert, dan zit het aanstaande zondag in de topper tegen Den Bosch voor Zorg en Zekerheid Leiden (mogelijk geheel live bij de NOS) wel goed. Woensdag werd tegen Amsterdam de Vijf Meihal voor wat ZZ Leiden betreft op slot gedaan met een povere wedstrijd, waarin de inspiratie soms ver te zoeken was. Leiden won natuurlijk wel, omdat zulks moet tegen Amsterdam, maar het publiek ging bepaald niet tevreden naar huis na de 70-57.

ZZ Leiden begon wel goed aan de wedstrijd, maar gaf Amsterdam een paar keer de kans aan te sluiten. In het derde kwart zelfs tot 41-41. Nadat coach Eddy Casteels zich even kwaad had gemaakt, volgde de ploeg dat voorbeeld. Leiden sloot het derde kwart af met een 15-0 run en daarmee was de wedstrijd gedaan.

Mohamed Kherrazi (foto) was met 187 punten topscorer aan Leidse zijde. Jeroen van der List had een double-double met 12 punten en 13 rebounds. Leiden hoopt zondag in de laatste wedstrijd van 2015 te kunnen beschikken over Cashmede Wright, de nieuw aangetrokken spelverdeler.

ZZ Leiden - Amsterdam 70-57 (17-13, 16-12, 23-16 en 14-16).
Scores Leiden: Kherrazi 18, De Jong 15 (8 rebounds), Van der List 12 (13 rebounds), Jansen 12, Koenis 6, Driessen 6 en Versteeg 1. Topscorer Amsterdam: Van der Horst 13.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.