Nieuwsbericht

Met opgeheven hoofd

Zowel de mannen als de vrouwen van Scylla traden afgelopen weekend in de eredivisie tafeltennis aan tegen de kampioenen van het afgelopen jaar. De uitslag was identiek: Beide teams verloren met 4-2. Het wedstrijdverloop was echter zeer verschillend. Vooral bij de mannen overheerste achteraf het gevoel dat er meer in had gezeten. Scylla kwam in de wedstrijd tegen Enjoy & Deploy namelijk fantastisch uit de startblokken. Olivier Altenburg zette na vijf spannende games de 1-0 op het scorebord door met goed spel de Chinees Yang Ming diens eerste nederlaag van de competitie toe te brengen.

Even later deed Joey Boekkooi, die Shen Ao verving, er een schepje bovenop. Hij versloeg de jeugdige Roel Bogie, die geen antwoord had op het directe spel van de Leidenaar. Een sensatie hing in de lucht toen Thomas Bénit vervolgens de eerste twee games van Martin Khatchanov won. Een 5-1 voorsprong in de derde game bleek echter niet voldoende om de stunt te vervolmaken. Na een goed gekozen time-out kwam Khatchanov terug in de wedstrijd en wist deze vervolgens met 12-10 in de vijfde game te winnen.

Ook daarna waren er echter nog volop kansen voor Scylla. Zowel Altenburg als Bénit moesten het echter in vijf games afleggen tegen respectievelijk Bogie en Yang Ming. In de slotwedstrijd kon Boekkooi geen vuist meer maken tegen Khatchanov, zodat deze toch nog vrij eenvoudig de 4-2 winst voor Enjoy & Deploy zeker stelde. Toch was het Scylla die de harten van ook de neutrale toeschouwer stal door maar weer eens te laten zien dat je ook met  ‘eigen kweek’ – Bénit, Altenburg en Boekkooi zijn allen opgeleid door Scylla – de Nederlandse top kan bereiken. Zo bezien was het Scylla die met opgeheven hoofd de wedstrijd afsloot.

Bij de vrouwen van Scylla bleef kopvrouw Kim Vermaas dit weekend aan de kant door de weer opspelende polsblessure. Doordat Dozy Den Helder ook haar kopvrouw Ana Gogorita rust gaf werd het toch nog een gelijk opgaande strijd. De twee Leidse punten werden gescoord door Marlotte Staps en Marie Depuydt. Beiden wonnen van Yoeke Gunsing. Ook Iva Laginja was dicht bij winst maar legde het in vijf games toch nog af tegen Melanie Bierdrager. In de overige partijen toonde Dozy Den Helder zich duidelijk de sterkere, zodat er uiteindelijk ook weinig af te dingen viel op de 2-4 nederlaag.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.