Nieuwsbericht

ZVL BAM pakt koppositie

ZVL-BAM staat na 9 wedstrijden voor het eerst bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Tim van der Meer won dit weekend zelf 2 keer (5-15 bij Waterpolo Den Haag en 14-7 van ENC Arnhem) en zag concurrent UZSC een misstap maken tegen De Zaan (8-10).

Het Leidse team morste nog geen enkel punt dit seizoen en dat veranderde ook dit weekend niet. Zaterdag was het heer en meester in Den Haag. Via 0-4, 2-8 en 3-13 werd het uiteindelijk 5-15. Ilse Koolhaas scoorde 5 keer.

Zondagavond had ZVL-BAM in eigen huis iets meer moeite met ENC Arnhem, maar spannend werd het nooit. Sterker nog, de thuisploeg haalde 'gewoon' de dubbele cijfers: 14-7. Iefke van Belkum (die zaterdag de coaching deed) en de jarige Marloes Cabout maakten beiden 4 goals. Isis Keijzer (14 jaar) speelde voor het eerst in de hoofdmacht mee.
Volgende week zaterdag speelt ZVL-BAM de laatste wedstrijd voor de winterstop bij PSV in Eindhoven. Bij winst zijn de Leidse vrouwen winterkampioen.

Waterpolo Den Haag – ZVL-BAM 5-15
Doelpunten ZVL: Ilse Koolhaas 5, Marloes Cabout 3, Britt van Dam 2, Rozanne Voorvelt 2, Brigitte Sleeking, Roline Schuijt, Malissa van Rijn.

ZVL-BAM - ENC Arnhem 14-7
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marloes Cabout 4, Brigitte Sleeking 2, Malissa van Rijn 2, Britt van Dam, Ilse Koolhaas.

Ook de mannen van De Zijl waren zeer succesvol in het afgelopen weekeinde. Twee overwinningen (10-7 tegen Polar Bears en 11-6 tegen Schuurman BZC) leveren voorlopig een keurige vijfde plaats op in de eredivisie. Voor de mannen van coach Niels Joor zit 2015 er nu op. Volgende week is er, in verband met activiteiten van Oranje, geen competitieprogramma.

De Zijl – Polar Bears 10-7 (2-0, 2-2, 5-4, 1-1).
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 3, Tom Nederend 3, Jasper Haasnoot 2, Sebastiaan Goed en Daan Heiden.

De Zijl – Schuurman BZC 11-6 (2-0, 1-1, 2-3, 6-4)
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 2, Tom Nederend 2, Tim v/d Meer 2, Sebastiaan Goed 2, Omar Qachach, Thijs Versluis en Jasper Haasnoot.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.