Nieuwsbericht

Ongelukkig verlies LSG IntelliMagic

LSG IntelliMagic heeft maar kort kunnen genieten van de koppositie in de meesterklasse. In de topper tegen En Passant (met de invallers GM Balogh, GM Guliyev en GM Khenkin) leek bij de tijdcontrole na de veertigste zet verrassend genoeg ten minste een gelijkspel behaald te gaan worden. In de slotfase ging het helaas toch nog volledig mis en werd met 6-4 verloren.

Daarmee was de slotfase redelijk gelijk aan de openingsfase. Voor de eerste zet was gespeeld kende het team al wat tegenslagen. Tussen Den Bosch en Utrecht was het treinverkeer gestremd als gevolg van een ongeluk, en Jan Sprenger moest met de trein die route afleggen. Het werd uiteindelijk een taxi naar Utrecht, alwaar de teamleider met zijn auto klaar stond om met iets hoger dan toegestane snelheid naar Bunschoten te rijden. Door de snelle actie waren we nog net op tijd, maar een perfecte voorbereiding is het natuurlijk niet. En in de zaal kwamen we vervolgens tot de ontdekking dat En Passant een drietal buitenlandse GM’s had opgetrommeld om tegen ons te debuteren. Voorbereiden op dit soort grappen kan helaas niet meer omdat de KNSB geen inzage geeft in ledenlijsten van andere verenigingen. Als team(leider) heb je dus geen idee meer wie er plotseling bij de tegenstander speelgerechtigd zijn.

Dat En Passant desondanks ook nog naar een tactische opstelling greep (zwakste speler op bord 1 en bijvoorbeeld GM Friso Nijboer op 9) geeft aan dat En Passant toch bepaald niet zeker van een zege was. En dat terwijl bij hun bekend was dat onze sterspeler Predrag in de Bundesliga zou spelen (samen met o.a. En Passant-spelers Smeets en l’Ami).

Tekst: Folkert Geertsma/IntelliMagic LSG

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.