Nieuwsbericht

Ongelukkig verlies LSG IntelliMagic

LSG IntelliMagic heeft maar kort kunnen genieten van de koppositie in de meesterklasse. In de topper tegen En Passant (met de invallers GM Balogh, GM Guliyev en GM Khenkin) leek bij de tijdcontrole na de veertigste zet verrassend genoeg ten minste een gelijkspel behaald te gaan worden. In de slotfase ging het helaas toch nog volledig mis en werd met 6-4 verloren.

Daarmee was de slotfase redelijk gelijk aan de openingsfase. Voor de eerste zet was gespeeld kende het team al wat tegenslagen. Tussen Den Bosch en Utrecht was het treinverkeer gestremd als gevolg van een ongeluk, en Jan Sprenger moest met de trein die route afleggen. Het werd uiteindelijk een taxi naar Utrecht, alwaar de teamleider met zijn auto klaar stond om met iets hoger dan toegestane snelheid naar Bunschoten te rijden. Door de snelle actie waren we nog net op tijd, maar een perfecte voorbereiding is het natuurlijk niet. En in de zaal kwamen we vervolgens tot de ontdekking dat En Passant een drietal buitenlandse GM’s had opgetrommeld om tegen ons te debuteren. Voorbereiden op dit soort grappen kan helaas niet meer omdat de KNSB geen inzage geeft in ledenlijsten van andere verenigingen. Als team(leider) heb je dus geen idee meer wie er plotseling bij de tegenstander speelgerechtigd zijn.

Dat En Passant desondanks ook nog naar een tactische opstelling greep (zwakste speler op bord 1 en bijvoorbeeld GM Friso Nijboer op 9) geeft aan dat En Passant toch bepaald niet zeker van een zege was. En dat terwijl bij hun bekend was dat onze sterspeler Predrag in de Bundesliga zou spelen (samen met o.a. En Passant-spelers Smeets en l’Ami).

Tekst: Folkert Geertsma/IntelliMagic LSG