Nieuwsbericht

Grote zeges waterpoloërs

Toeval bestaat niet en misschien wel daarom zat op 5 december heel vaak het cijfer 5 in de uitslagen van de waterpoloërs van zowel ZVL-BAM als De Zijl Zwemsport. Beide Leidse ploegen kwamen tot precies dezelfde uitslag, een dikke overwinning van 15-5.

ZVL-BAM deed dat zaterdagmiddag bij hekkensluiter HBW in Bilthoven. De Leidse koploper speelde zonder topscorer Iefke van Belkum, die Tim van der Meer (hij speelde met de mannen van De Zijl tegen Het Ravijn) als coach verving. Toch had de ploeg weinig moeite met HBW, dat nog geen punt vergaarde in de eredivisie.

ZVL-BAM zette direct de toon: na één periode stond het 0-5. Halverwege stond er al een comfortabele 1-10 voorsprong op het scorebord. In de laatste twee periodes namen de Leidsen iets gas terug. Mooi was het debuut van de 14-jarige Gina Sjardijn, alweer de zesde jeugdspeelster die dit seizoen haar entree in de hoofdmacht mocht maken. Brigitte Sleeking werd topscorer met zes treffers.

Volgend weekend staat er een dubbel op het programma: zaterdag uit bij Waterpolo Den Haag (18.00 uur) en zondag thuis tegen ENC Arnhem (17.55 uur).

HBW – ZVL-BAM: 5-15 (0-5, 1-5, 2-2, 2-3).
Doelpunten ZVL-BAM: Brigitte Sleeking 6, Marloes Cabout 3, Britt van Dam 2, Chrissie Thomlinson, Danique Gras, Ilse Koolhaas en Malissa van Rijn.

De mannen van De Zijl hadden geen enkel probleem met Het Ravijn. In het eigen zwembad De Zijl kwam dezelfde uitslag op het scorebord als bij de vrouwen in Bilthoven: 15-5 en ook al gelijk aan ZVL was de wedstrijd halverwege al gedaan. De 8-1 ruststand was geruststellend en De Zijl ging in de tweede helft gewoon door. Het derde deel werd, net als de tweede periode, gewonnen met 5-1, waarna Het Ravijn nog een heel klein beetje het gezicht mocht redden via een 2-2 gelijkspel in het laatste stukje van de wedstrijd.

De Zijl - Het Ravijn 15-5 (3-1, 5-1, 5-1, 2-2)
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 3, Sebastiaan Goed 3, Daan Heiden 2, Tom Nederend 2, Daan Samson 2, Thijs Versluis, Menno Dalmijn en Dino Vendeloo.

Ook De Zijl speelt komend weekeinde een dubbel. Zaterdag om 20:30 uur thuis tegen Polar Bears en zondag om 19:25 uur ook thuis tegen Schuurman BZC.