Nieuwsbericht

DIOK plaatst zich voor play-offs

Met een 19-29 overwinning op het Zeeuwse Oemoemenoe heeft DIOK een felbegeerde plek in de play-offs veilig gesteld. DIOK eindigt de eerste fase van de competitie nu als vijfde – ongeacht het resultaat in de inhaalwedstrijd van volgende week – en mag dus met de top 6 van Nederland gaan strijden om het landskampioenschap.

DIOK kwam zaterdag goed uit de startblokken in Middelburg. Direct vanuit de kick-off kon flanker Graham Sullivan voor DIOK scoren. Dat gaf DIOK blijkbaar het gevoel dat het een eenvoudige middag zou worden, maar het tegendeel bleek waar. Oemoemenoe vocht zich terug en had binnen 10 minuten twee geconverteerde try’s op het bord staan: 14-5.

Dat was voor DIOK het signaal om weer een tandje bij te schakelen en via try’s van opnieuw Graham Sullivan en Frank Nijenhuis, plus een conversie van Leon Koenen kwam DIOK toch weer op voorsprong. Met 14-17 gingen beide teams de rust in.

DIOK was natuurlijk niet dat pokkeneind naar Middelburg gereisd om Oemoemenoe cadeautjes weg te geven en dus ging de Leidse ploeg in de tweede helft volle bak voor de overwinning. De beloning voor het harde werken kwam met een try voor Diego Duijn, die onder de palen kon scoren. De conversie was een makkie voor Leon Koenen, die zo de voorsprong vergrootte tot 14-24. Nog geen veilige marge, die ontstond pas toen Kieran Martin 10 minuten voor tijd de 14-29 scoorde. Oemoemenoe deed in de slotfase nog iets terug, maar dat was alleen van belang voor de statistieken. De 19-29 eindstand was uiteindelijk een prima resultaat voor DIOK. Geen briljante wedstrijd, maar het haalde zo wel hele belangrijke punten binnen, waarmee plaatsing voor de play-offs een feit is.

DIOK kan nu uitkijken naar de tweede helft van de competitie met alleen maar topwedstrijden. Een mooie uitdaging voor de DIOK-spelers om zich te meten met de beste spelers van Nederland en extra leuk voor het publiek. Volgend weekend wacht nog wel eerst de inhaalwedstrijd tegen Amstelveen. Een verplicht nummer dat voor de ranglijst weliswaar niet meer van belang is, maar voor het gevoel waarmee je die tweede fase ingaat natuurlijk wel.

Op de foto van Els Barnas: Durk Burgy in actie namens DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.