Nieuwsbericht

ZZ Leiden neemt afscheid van Scott

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag afscheid genomen van DeRonn Scott. In goed overleg is besloten dat de Amerikaanse guard per direct geen deel meer uitmaakt van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden. Scott heeft niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. Zorg en Zekerheid Leiden gaat zich oriënteren op een nieuwe Amerikaanse speler.

Scott is een 1.96 meter lange guard die in 2014 zijn collegeloopbaan afsloot bij Cal Poly Pomona, een Division II universiteit. In zijn laatste jaar tekende Scott voor gemiddeld 14.3 punten, 4.8 rebounds en 3.8 assists. Afgelopen seizoen kwam Scott uit voor de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland, de ploeg waar ook Josh Duinker actief was. Met 16.1 punten was de Amerikaan de tweede scorer van zijn team.

Zijn vooruitgesnelde faam heeft Scott in de Dutch Basketball League niet waar kunnen maken. Het kwam geregeld voor dat coach Eddy Casteels de 24-jarige Amerikaan op de bank liet zitten. In acht competitiewedstrijden kreeg Scott gemiddeld iets meer dan zeventien minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 6.62 punten, 3.12 rebounds en 1.0 assists. In de vijf wedstrijden voor de FIBA Europe Cup kwam Scott gemiddeld 19.4 minuten binnen de lijnen. De Amerikaan tekende tijdens de Europese tour gemiddeld voor 4.6 punten, 2.0 rebounds en 1.6 assists.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.