Nieuwsbericht

Ongelukkige nederlaag Scylla bij FVT

In de eredivisie tafeltennis liepen de mannen van Scylla afgelopen weekend averij op. In Rotterdam legden ze het met 4-2 af tegen het lager geklasseerde FVT. Thomas Bénit, normaal gesproken de steun en toeverlaat van de Leidenaren, bleef zelfs zonder overwinning. Tegen de Luxemburger Thomas Krier kwam Bénit er niet aan te pas. In zijn tweede wedstrijd wist hij Merijn de Bruin nog wel een game te ontfutselen, maar daar bleef het bij. Shen Ao was beter bij de les. Hij wist tegen dezelfde de Bruin een 2-0 achterstand in games om te buigen in een mooie 3-2 overwinning. Olivier Altenburg voegde daar een mooie 3-0 overwinning op Krier aan toe. Grote man aan de zijde van FVT was echter Stephan Tromer. Hij bleef ongeslagen en bracht daarmee Scylla in een lastige positie in de strijd voor plaatsing voor de playoffs. De nederlaag kwam dan ook hard aan bij de Leidenaren. Bénit sprak na afloop van een zure nederlaag, maar zag toch nog mogelijkheden. “We hadden op dit moment hoger moeten staan, maar niets is onmogelijk. Afgelopen jaar wisten we ook met een eindsprint iedereen te verrassen, dus waarom nu niet?”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.