Nieuwsbericht

DIOK wint uit bij Eemland

Uit in Amersfoort heeft DIOK dit weekend een degelijke 15-45 overwinning geboekt op RC Eemland. Door dat resultaat heeft DIOK zich zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. Eigenlijk kan DIOK de play-offs alleen op papier nog mislopen; het speelt zelf nog 2 wedstrijden tegen lager geplaatste teams. Bovendien speelt concurrent de Hookers alleen nog tegen de ongeslagen koploper Hilversum en het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de Hookers daar voor een stunt gaan zorgen.

De eerste vijftig minuten van de wedstrijd tegen Eemland was DIOK oppermachtig. Het liep eenvoudig uit tot 0-31 via try’s van Diego Duijn, Karel Goense, Ross Bennie Coulson plus twee voorwaartsen try’s en drie rake conversies van Leon Koenen. Daarna haalde DIOK de voet van het gaspedaal en nam Eemland het initiatief over. Binnen 20 minuten zag DIOK Eemland terug komen tot 15-31, waarna DIOK met een slotoffensief de stand alsnog verder opvoerde. Dankzij try’s van Joris Bonarius en Leon Koenen plus twee rake conversies van diezelfde Koenen, eindigde de wedstrijd in 15-45.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.