Nieuwsbericht

ZVLBAM wint weer, De Zijl verliest van AZC

ZVL-BAM heeft ook haar zesde competitiewedstrijd gewonnen. Dit keer stuurde het ZPB zonder punten terug naar Barendrecht: 15-11. De mannen van De Zijl Zwemsport verloren door een mindere derde periode maar net van aartsrivaal AZC: 9-8.

De damesploeg van Tim van der Meer won dit seizoen nog alle wedstrijden die het speelde. In de Supercup, de beker en de competitie bleek nog niemand opgewassen tegen ZVL-BAM. Zo ook ZPB niet, gisteravond in het Vijf Meibad.

Toch had de thuisploeg de nodige moeite met de nummer 3 uit de competitie. ZVL-BAM verzuimde het stugge ZPB lang de knock-out uit te delen. De bezoekers kwamen een paar keer knap terug: van een 6-3 en 9-6 voorsprong tot 6-6 en 9-8.

De definitieve genadeklap werd 3 seconden voor het einde van de derde periode dan toch gegeven. Marloes Cabout verzilverde een strafworp (11-9). Chrissie Thomlinson, Brigitte Sleeking, Iefke van Belkum (haar vijfde) en nogmaals Sleeking stelden de zege in de slotperiode vervolgens veilig.

De Zijl begon goed in Alphen aan den Rijn. Na de eerste periode was het 3-2 dankzij een treffer van Thijs Versluis, een voorsprong die tot na de rust werd vastgehouden. De Zijl was vooral defensief sterk. Maar met name de individuele kwaliteiten van de AZC-spelers brachten hen het voordeel. 6-5. Waarop een erg spannende slotfase volgde. De 3-3 in die slotperiode was niet genoeg voor de formatie van coach Niels Joor. 

Statistieken

ZVL-BAM - ZPBarendrecht 15-11 (2-2, 4-4, 5-3, 4-2)
Scores: Iefke van Belkum 5, Brigitte Sleeking 4, Britt van Dam 3, Marloes Cabout (op de foto) 2, Chris Thomlinson 1

AZC - De Zijl Zwemsport 9-8 (3-2, 00, 4-2, 3-3)
Scores: Tom Nederend 3, Sebastiaan Goed 2, Vendeloo 2, Thijs Versluis 1 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.