Nieuwsbericht

ZVLBAM wint weer, De Zijl verliest van AZC

ZVL-BAM heeft ook haar zesde competitiewedstrijd gewonnen. Dit keer stuurde het ZPB zonder punten terug naar Barendrecht: 15-11. De mannen van De Zijl Zwemsport verloren door een mindere derde periode maar net van aartsrivaal AZC: 9-8.

De damesploeg van Tim van der Meer won dit seizoen nog alle wedstrijden die het speelde. In de Supercup, de beker en de competitie bleek nog niemand opgewassen tegen ZVL-BAM. Zo ook ZPB niet, gisteravond in het Vijf Meibad.

Toch had de thuisploeg de nodige moeite met de nummer 3 uit de competitie. ZVL-BAM verzuimde het stugge ZPB lang de knock-out uit te delen. De bezoekers kwamen een paar keer knap terug: van een 6-3 en 9-6 voorsprong tot 6-6 en 9-8.

De definitieve genadeklap werd 3 seconden voor het einde van de derde periode dan toch gegeven. Marloes Cabout verzilverde een strafworp (11-9). Chrissie Thomlinson, Brigitte Sleeking, Iefke van Belkum (haar vijfde) en nogmaals Sleeking stelden de zege in de slotperiode vervolgens veilig.

De Zijl begon goed in Alphen aan den Rijn. Na de eerste periode was het 3-2 dankzij een treffer van Thijs Versluis, een voorsprong die tot na de rust werd vastgehouden. De Zijl was vooral defensief sterk. Maar met name de individuele kwaliteiten van de AZC-spelers brachten hen het voordeel. 6-5. Waarop een erg spannende slotfase volgde. De 3-3 in die slotperiode was niet genoeg voor de formatie van coach Niels Joor. 

Statistieken

ZVL-BAM - ZPBarendrecht 15-11 (2-2, 4-4, 5-3, 4-2)
Scores: Iefke van Belkum 5, Brigitte Sleeking 4, Britt van Dam 3, Marloes Cabout (op de foto) 2, Chris Thomlinson 1

AZC - De Zijl Zwemsport 9-8 (3-2, 00, 4-2, 3-3)
Scores: Tom Nederend 3, Sebastiaan Goed 2, Vendeloo 2, Thijs Versluis 1