Nieuwsbericht

ZVL-BAM met overmacht naar halve finale

ZVL-BAM heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNZB-beker. De Leidsen waren voor Het Ravijn duidelijk een maatje te groot: zaterdag werd het 7-9 in Nijverdal en zondag maar liefst 18-5 in het eigen zwembad De Zijl.

Waar ZVL-BAM in Nijverdal nog moeite had om het overwicht in score uit te drukken, was daar in Leiden geen sprake van. Halverwege stond er zondag al een 9-2 tussenstand op het scorebord. Via 14-3 in de derde periode werd het uiteindelijk 18-5. Leuk was het debuut van de 15-jarige keepster Ymke van der Waal.

Topscorer van het weekend werd Malissa van Rijn. Zij scoorde 7 keer. 


De Zijl uit de bekerstrijd

De mannen van De Zijl Zwemsport waren minder fortuinlijk. Leken alle kansen nog open na het  6-5 verlies bij ZPB, in Leiden ging de nipte 10-11 winst ook naar Barendrecht. Daardoor bleven coach Niels Joor en zijn team steken in de kwartfinale.

Tot de laatste periode ging het gelijk op. De fysieke en hectische laatste minuten leverden niet De Zijl maar de gasten uit Barendrecht de volle winst en dus een plaats in de halve finale op.

 

Statistieken

ZVL-BAM

Het Ravijn - ZVL-BAM 7-9 (0-3, 2-2, 2-1, 3-3)
Scores: Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Brigitte Sleeking 2, Iefke van Belkum, Rozanne Voorvelt

ZVL-BAM - Het Ravijn 18-5 (5-2, 4-0, 5-1, 4-2)
Scores: Malissa van Rijn 4,  Brigitte Sleeking 3, Britt van Dam 3, Chrissie Thomlinson 2, Iefke van Belkum 2, Marloes Cabout 2, Danique Gras 1, Ilse Koolhaas 1.


De Zijl Zwemsport

ZPB - De Zijl 6-5 (2-1, 1-2, 2-1, 1-1)

De Zijl - ZPB 10-11 (2-2, 2-3, 3-2, 2-3)

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.