Nieuwsbericht

Scylla-mannen handhaven zich

De mannen van Scylla blijven in de eredivisie. Dankzij de 4-2 winst op aartsrivaal Avanti is Scylla veilig. Benjamin Xu bleef daarbij ongeslagen.

De mannen van Scylla deden het goed tegen Avanti dat wel enigszins verzwakt was. Vincent Swart was de invaller bij Avanti, dat geen vuist kon maken. Leon van Boven won wel verrassend van Thomas Bénit. Het werd heel even spannend na de nederlaag van Olivier Altenburg tegen de Steffen Greup. Maar daar bleef het bij. Benjamin Xu won al zijn partijen vrij eenvoudig en in de slotpartij tegen Greup toonde Bénit zijn klasse. Door de 4-2 overwinning is Scylla nu zeker van handhaving in de eredivisie. Ook komend jaar zal de Leidse ploeg dus – zowel bij de vrouwen als bij de mannen – vertegenwoordigd zijn op het hoogste niveau.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.