Nieuwsbericht

De Zijl verliest van ZPB

De mannen van coach Niels Joor hebben het niet gered tegen ZPB uit Barendrecht. Het werd 10-13 voor de bezoekers in de zwembad De Zijl, nadat vooral de keiharde strijd in de tweede helft goed uitpakte voor de gasten. De Leidse ploeg had in de evenwichtige strijd wel vrijwel continu achter gestaan.

Na de eerste periode (2-3) brachten doelpunten van Omar Quachach (2) en Tom Nederend (2) halverwege het duel op gelijke hoogte. Maar de 1-5 in de derde priode zou De Zijl definitief opbreken. De Zijl kwam nog wel terug maar niet genoeg om zelfs nog gelijk te komen. De 10-13 nederlaag was een feit.    

De Zijl Zwemsport – ZPB H&L Productions: 10-13 (2-3, 4-3, 1-5, 3-2).
Doelpunten De Zijl: Omar Quachach 2, Daan Heiden 2, Sebastiaan Goed 2, Tom Nederend 2, Menno Dalmijn 1 en Dino Vendeloo 1.

Stand Eredivisie mannen
1.   UZSC 6-18
2.   Het Ravijn 6-15
3.   ZPB H&L Productions 6-15
4.   Schuurman BZC 6-12
5.   Widex GZC Donk 6-10
6.   De Zijl Zwemsport 6-10
7.   Polar Bears 5-9
8.   AZC 6-9
9.   KNZB JTT 5-3
10. ZPC Amersfoort 6-3
11. ZVVS 6-0
12. Het Y 6-0

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.