Nieuwsbericht

DIOK kansloos tegen Hilversum

Het werd DIOK al in de eerste tien minuten duidelijk gemaakt dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen de echte en de subtop. Drie try's op rij (0-17) zette niet alleen de toon, maar maakte duidelijk dat de Leidse formatie weinig in te brengen had tegen de regerend landskampioen Hilversum. Het werd 0-56.

Het grote verschil is simpel: Hilversum betaalt spelers om er te spelen. Daarom zijn er inmiddels ook DIOK-ers overgestapt. Eind oktober waren dat nog captain van Oranje, Vincent Grimbergen, en Chesney Crosby die The Bsssets verruilden voor Hilversum, maar vorig jaar nog speelden aan de Smaragdlaan. Alleen Crosby kwam zaterdag in actie.

Het verhaal was eentonig. Met fysiek sterk spel en veel meer snelheid in de rijen werd de defence van DIOK helemaal kapot gespeeld. Slechts enkele keren kwam DIOK in de buurt van de trylijn van Hilversum, maar altijd weer was de verdediging van de landskampioen in staat de bal te veroveren en snel op Leidse helft terug te brengen.

Halverwege stond het al 0-27. De 0-56 uitslag is groot en kan slecht uitpakken voor DIOK als het om de zesde plaats gaat, de plek die nog recht geeft op de play-offs.