Nieuwsbericht

DIOK kansloos tegen Hilversum

Het werd DIOK al in de eerste tien minuten duidelijk gemaakt dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen de echte en de subtop. Drie try's op rij (0-17) zette niet alleen de toon, maar maakte duidelijk dat de Leidse formatie weinig in te brengen had tegen de regerend landskampioen Hilversum. Het werd 0-56.

Het grote verschil is simpel: Hilversum betaalt spelers om er te spelen. Daarom zijn er inmiddels ook DIOK-ers overgestapt. Eind oktober waren dat nog captain van Oranje, Vincent Grimbergen, en Chesney Crosby die The Bsssets verruilden voor Hilversum, maar vorig jaar nog speelden aan de Smaragdlaan. Alleen Crosby kwam zaterdag in actie.

Het verhaal was eentonig. Met fysiek sterk spel en veel meer snelheid in de rijen werd de defence van DIOK helemaal kapot gespeeld. Slechts enkele keren kwam DIOK in de buurt van de trylijn van Hilversum, maar altijd weer was de verdediging van de landskampioen in staat de bal te veroveren en snel op Leidse helft terug te brengen.

Halverwege stond het al 0-27. De 0-56 uitslag is groot en kan slecht uitpakken voor DIOK als het om de zesde plaats gaat, de plek die nog recht geeft op de play-offs. 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.