Nieuwsbericht

ZVL BAM klopt ook rivaal GZC

ZVL-BAM heeft de lastige uitwedstrijd bij Widex/GZC DONK tot een zeer goed einde gebracht. In Gouda werd het 13-19. De Leidsen zijn nu samen met UZSC nog de enige twee ploegen met de volle winst uit vijf duels.

Door goals van Marloes Cabout, Chrissie Thomlinson en Malissa van Rijn stond er na één periode een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord. Toch kwam de thuisploeg, net als in de Supercup, weer terug. Halverwege de tweede periode stond het 4-5.

Aanvoerder Cabout (3), Van Rijn (2) en de van een blessure teruggekeerde Ilse Koolhaas zorgden vervolgens voor een nieuw en onoverbrugbaar gat: 5-11. Halverwege de slotperiode liep ZVL-BAM zelfs uit naar een 10-18 voorsprong. Uiteindelijk werd het dus 13-19.

Volgende week speelt ZVL-BAM niet. De wedstrijd tegen UZSC is verplaatst naar begin 2016. De bekerdubbel op 21 november (Nijverdal) en 22 november (Leiden) tegen Het Ravijn is de eerstvolgende keer dat de ploeg van Tim van der Meer in actie komt.

Widex GZC Donk – ZVL-BAM 13-19
Periodestanden: 0-3, 5-6, 4-5, 4-5
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 5, Malissa van Rijn 4, Ilse Koolhaas 3, Chrissie Thomlinson 2, Britt van Dam 2, Rozanne Voorvelt 2, Iefke van Belkum.