Nieuwsbericht

ZVL BAM klopt ook rivaal GZC

ZVL-BAM heeft de lastige uitwedstrijd bij Widex/GZC DONK tot een zeer goed einde gebracht. In Gouda werd het 13-19. De Leidsen zijn nu samen met UZSC nog de enige twee ploegen met de volle winst uit vijf duels.

Door goals van Marloes Cabout, Chrissie Thomlinson en Malissa van Rijn stond er na één periode een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord. Toch kwam de thuisploeg, net als in de Supercup, weer terug. Halverwege de tweede periode stond het 4-5.

Aanvoerder Cabout (3), Van Rijn (2) en de van een blessure teruggekeerde Ilse Koolhaas zorgden vervolgens voor een nieuw en onoverbrugbaar gat: 5-11. Halverwege de slotperiode liep ZVL-BAM zelfs uit naar een 10-18 voorsprong. Uiteindelijk werd het dus 13-19.

Volgende week speelt ZVL-BAM niet. De wedstrijd tegen UZSC is verplaatst naar begin 2016. De bekerdubbel op 21 november (Nijverdal) en 22 november (Leiden) tegen Het Ravijn is de eerstvolgende keer dat de ploeg van Tim van der Meer in actie komt.

Widex GZC Donk – ZVL-BAM 13-19
Periodestanden: 0-3, 5-6, 4-5, 4-5
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 5, Malissa van Rijn 4, Ilse Koolhaas 3, Chrissie Thomlinson 2, Britt van Dam 2, Rozanne Voorvelt 2, Iefke van Belkum.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.