Nieuwsbericht

Scylla doet uitstekende zaken

In de eredivisie tafeltennis deden de mannen van Scylla uitstekende zaken door thuis met 4-2 te winnen van Van Wijnen/Smash ’70. Alles leek te kloppen bij de Leidenaars. Thomas Bénit zette Scylla op het goede spoor door de openingspartij in vijf games van Boris de Vries te winnen. De overwinning werd gevolgd door het hoogtepunt van de dag, de krachtmeting tussen Olivier Altenburg en Martijn de Vries. Het werd een wedstrijd van een ongekend hoog niveau. De eerste games waren nog duidelijk voor de Vries, maar daarna was het Altenburg die het initiatief naar zich trok met prachtige rally’s, snoeiharde passeerslagen en bij tijden fluwelen spel.

De overwinning zette het Scylla Tafeltenniscentrum op zijn kop. Het Leidse publiek kon zijn geluk niet op toen vervolgens ook nog Shen Ao met 12-10 in de vijfde en beslissende game Gerben Last verschalkte. Na de pauze bracht Martijn de Vries Smash ’70 terug in de wedstrijd door een  vlotte overwinning op Bénit, maar daarna was het toch weer Ao die op eenvoudige wijze Boris de Vries aan de kant zette, en zo ongeslagen bleef. In de slotwedstrijd had Altenburg tegen Last uitzicht op een overwinning, maar in de vierde game moest hij zich toch met 11-13 gewonnen geven. Door de overwinning heeft Scylla de aansluiting bij de top 4 weer gevonden.

De vrouwen van Scylla kwamen er dit weekend niet aan te pas. In Nieuwegein werd het een 5-1 overwinning voor VTV/Silvery Dragon. Het enige Leidse punt werd gescoord door Kim Vermaas tegen Sanne de Hoop. Verrassend was vooral de nederlaag die Vermaas opliep tegen de jonge Tanja Helle. Marie Depuydt en Marlotte Staps bleven dit keer met lege handen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.