Nieuwsbericht

Scylla doet uitstekende zaken

In de eredivisie tafeltennis deden de mannen van Scylla uitstekende zaken door thuis met 4-2 te winnen van Van Wijnen/Smash ’70. Alles leek te kloppen bij de Leidenaars. Thomas Bénit zette Scylla op het goede spoor door de openingspartij in vijf games van Boris de Vries te winnen. De overwinning werd gevolgd door het hoogtepunt van de dag, de krachtmeting tussen Olivier Altenburg en Martijn de Vries. Het werd een wedstrijd van een ongekend hoog niveau. De eerste games waren nog duidelijk voor de Vries, maar daarna was het Altenburg die het initiatief naar zich trok met prachtige rally’s, snoeiharde passeerslagen en bij tijden fluwelen spel.

De overwinning zette het Scylla Tafeltenniscentrum op zijn kop. Het Leidse publiek kon zijn geluk niet op toen vervolgens ook nog Shen Ao met 12-10 in de vijfde en beslissende game Gerben Last verschalkte. Na de pauze bracht Martijn de Vries Smash ’70 terug in de wedstrijd door een  vlotte overwinning op Bénit, maar daarna was het toch weer Ao die op eenvoudige wijze Boris de Vries aan de kant zette, en zo ongeslagen bleef. In de slotwedstrijd had Altenburg tegen Last uitzicht op een overwinning, maar in de vierde game moest hij zich toch met 11-13 gewonnen geven. Door de overwinning heeft Scylla de aansluiting bij de top 4 weer gevonden.

De vrouwen van Scylla kwamen er dit weekend niet aan te pas. In Nieuwegein werd het een 5-1 overwinning voor VTV/Silvery Dragon. Het enige Leidse punt werd gescoord door Kim Vermaas tegen Sanne de Hoop. Verrassend was vooral de nederlaag die Vermaas opliep tegen de jonge Tanja Helle. Marie Depuydt en Marlotte Staps bleven dit keer met lege handen.