Nieuwsbericht

Volle buit De Zijl en ZVL-BAM

De Zijl heeft het bijna altijd moeilijk in en tegen Amersfoort en daarop maakte de wedstrijd van zaterdag geen uitzondering. De Leidse waterpoloërs kwam voor met 1-4 en later nog met 6-9, maar konden niet definitief doordrukken. Echt in gevaar kwam de ploeg van Niels Joor niet, want de Amersfoortse aansluitingstreffer (9-10) viel pas negen seconden voor tijd.

Na vier wedstrijden is De Zijl nog altijd ongeslagen. Er werd drie keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld niet, want de 10-9 werd pas in de laatste 9 sec gemaakt door Amersfoort. Na 4 wedstrijden is de Leidse ploeg nog steeds ongeslagen: 3x winst, 1x gelijk. Volgende week wacht de topper in Utrecht tegen koploper UZSC, dat na vier wedstrijden de maximale twaalf punten heeft.

ZPC Amersfoort – De Zijl Zwemsport: 9-10 (0-2, 5-4, 1-1, 3-3).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Menno Dalmijn 2, Daan Heiden 2, Mark Visser 1, Dino Vendeloo 1 en Daan Samson 1.

ZVL-BAM

ZVL-BAM won zaterdagavond met ruime cijfers van Polar Bears. In het Vijf Meibad werd het 18-10. Het was alweer de vierde overwinning in evenveel wedstrijden voor de ploeg van coach Tim van der Meer.

Na een goed begin (4-2 na de eerste periode) haperde de machine van de thuisploeg heel even. De bezoekers uit Ede kwamen terug en zelfs brutaal met 4-5 voor. DXat was het teken voor ZVL-BAM om op te schakelen. Na goals van de sterk spelende Malissa van Rijn (2), Brigitte Sleeking en Iefke van Belkum was de ruststand 8-6.

In de derde periode liep ZVL-BAM uit naar 13-8. De vierde periode was er een voor de statistieken, want dat de winst in Leiden zou blijven was al zeker. Het werd uiteindelijk 18-10. Uitblinkster was Malissa van Rijn (foto) met 6 doelpunten.

Aanstaande zaterdag staat de topper tegen Widex/GZC DONK op het programma. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en staan samen bovenaan in de eredivisie. De wedstrijd in Gouda start om 18.15 uur in Gouda.

ZVL-BAM – Polar Bears: 18-10 (4-2, 4-4, 5-2, 5-2).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 6, Brigitte Sleeking 4, Marloes Cabout 4, Chrissie Thomlinson 2, Roline Schuijt 1 en Iefke van Belkum 1.