Nieuwsbericht

Volle buit De Zijl en ZVL-BAM

De Zijl heeft het bijna altijd moeilijk in en tegen Amersfoort en daarop maakte de wedstrijd van zaterdag geen uitzondering. De Leidse waterpoloërs kwam voor met 1-4 en later nog met 6-9, maar konden niet definitief doordrukken. Echt in gevaar kwam de ploeg van Niels Joor niet, want de Amersfoortse aansluitingstreffer (9-10) viel pas negen seconden voor tijd.

Na vier wedstrijden is De Zijl nog altijd ongeslagen. Er werd drie keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld niet, want de 10-9 werd pas in de laatste 9 sec gemaakt door Amersfoort. Na 4 wedstrijden is de Leidse ploeg nog steeds ongeslagen: 3x winst, 1x gelijk. Volgende week wacht de topper in Utrecht tegen koploper UZSC, dat na vier wedstrijden de maximale twaalf punten heeft.

ZPC Amersfoort – De Zijl Zwemsport: 9-10 (0-2, 5-4, 1-1, 3-3).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Menno Dalmijn 2, Daan Heiden 2, Mark Visser 1, Dino Vendeloo 1 en Daan Samson 1.

ZVL-BAM

ZVL-BAM won zaterdagavond met ruime cijfers van Polar Bears. In het Vijf Meibad werd het 18-10. Het was alweer de vierde overwinning in evenveel wedstrijden voor de ploeg van coach Tim van der Meer.

Na een goed begin (4-2 na de eerste periode) haperde de machine van de thuisploeg heel even. De bezoekers uit Ede kwamen terug en zelfs brutaal met 4-5 voor. DXat was het teken voor ZVL-BAM om op te schakelen. Na goals van de sterk spelende Malissa van Rijn (2), Brigitte Sleeking en Iefke van Belkum was de ruststand 8-6.

In de derde periode liep ZVL-BAM uit naar 13-8. De vierde periode was er een voor de statistieken, want dat de winst in Leiden zou blijven was al zeker. Het werd uiteindelijk 18-10. Uitblinkster was Malissa van Rijn (foto) met 6 doelpunten.

Aanstaande zaterdag staat de topper tegen Widex/GZC DONK op het programma. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en staan samen bovenaan in de eredivisie. De wedstrijd in Gouda start om 18.15 uur in Gouda.

ZVL-BAM – Polar Bears: 18-10 (4-2, 4-4, 5-2, 5-2).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 6, Brigitte Sleeking 4, Marloes Cabout 4, Chrissie Thomlinson 2, Roline Schuijt 1 en Iefke van Belkum 1.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.