Nieuwsbericht

Belangrijke winst voor DIOK

DIOK heeft dit weekend belangrijke punten gepakt door de uitwedstrijd tegen Castricum met 18-26 te winnen. DIOK kwam in de eerste helft op 0-7 voor en gaf deze voorsprong daarna niet meer uit handen, al kwam Castricum nog een aantal keer gevaarlijk dichtbij. Zo stond het vijf minuten voor tijd ineens 18-21, en lag het momentum volledig bij Castricum. Toch wist DIOK in de slotminuut weer verder uit te lopen tot 18-26, wat meteen de eindstand was. Als gevolg van deze uitslag stijgt DIOK weer een plek op de ranglijst, waarmee het nu net boven Castricum op plek 5 staat.

De eerste helft ging initieel gelijk op, pas na ruim een half uur kon DIOK via Bas Leupen de score openen. Freek de Romijn voegde er een rake conversie aan toe, en zo stond DIOK op een 0-7 voorsprong. Castricum schoot even later een penalty raak en kwam terug tot 3-7, voordat Tom Altink bij zijn rentree voor DIOK een beauty van een try scoorde. Uit een mooie lijnbeweging naar buiten ging de bal eerste door de handen van alle DIOK backs, 2 offloads later kon Tom Altink onder de palen scoren. Castricum scoorde even later ook een try, maar wing Karel Goense vergrootte de voorsprong voor DIOK weer tot 8-21. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar na een discutabele gele kaart voor Diego Duijn verschoof het momentum toch richting Castricum. In korte tijd wisten zij tot twee keer toe te scoren vanuit de driving maul bij hun line-out, waarmee zij hun achterstand wisten terug te brengen tot 18-21. Met nog een paar minuten te spelen leek de wedstrijd DIOK toch nog te ontglippen, maar de DIOK voorwaartsen richtten zich nog eenmaal op voor een fantastische drive over ruim 20 meter richting tryline. Nieuwkomer Morgan Ellis was de gelukkige die de bal over de tryline mocht drukken en zo bracht hij de eindstand op 18-26.

Deze belangrijke try leverde DIOK in zekere zin ‘dubbele punten’ op. DIOK verdiende voor deze vierde try immers een extra bonuspunt voor de ranglijst, terwijl Castricum juist een bonuspunt misliep omdat de winstmarge ineens groter dan zeven punten was. DIOK stijgt door deze overwinning een plek op de ranglijst naar plek vijf, wat DIOK met nog vier speelrondes te gaan weer een stuk dichter bij de play-offs brengt. Volgende week geniet DIOK van een weekendje rust, waarin het zich kan opladen voor een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Een week later ontvangt het thuis namelijk regerend landskampioen Hilversum dat ook dit seizoen weer ongenaakbaar bovenaan staat.

Op de foto van Els Barnas: een driving maul uit het duel tussen Cas RC en DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.