Nieuwsbericht

LSG negende in Europa Cup

De schakers van IntelliMagic LSG hebben bij de European Club Cup in Skopje (Macedonië) een prima prestatie geleverd. De Leidse ploeg eindigde als negende in een zeer sterk veld, dat vooral werd beheerst door Russische ploegen. Eén daarvan, Siberia, won het toernooi, maar nog drie teams uit het fameuze schaakland eindigden in de top acht. Na een Italiaanse ploeg op plek vier was IntelliMagic LSG de tweede ploeg uit West-Europa. LSG won vijf van de zeven wedstrijden en moest alleen zijn meerdere erkennen in de latere nummer 3 Medny Vsadnik (Rusland) en het Duitse Werder Bremen.

LSG was met acht man afgereisd  en kon daardoor wat schuiven met de opstelling, omdat er steeds aan zes borden werd gespeeld. De persoonlijk beste prestatie werd geboekt door Eelke Wiersma. Hij won vijf van zijn zes partijen en speelde één keer remise.

Uitslagen LSG
Bonnevoie (Lux) 5.5-0.5, Medny Vsadnik (Rus) 2.0-4.0, Blackthorne (Eng) 5.0-1.0, Werder Bremer (Dui) 2.5-3.5, Dia Ferreira (Por) 4.5-1.5, Eynatten (Bel) 3.5-2.5 en Vaalerenga (Noor) 4.5-1.5
Persoonlijke totalen
Arthur Pijpers 4.5, Jan Sprenger 1.5, Jan-Willem de Jong 3.0, Edwin Haastert 5.0, Mark van der Werf 4.0, Rudy van Wessel 4.0 en Eelke Wiersma 5.5

Meer cijfers

 

 

 

 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.