Nieuwsbericht

Scylla houdt verlies beperkt

In de strijd om een plek in de playoffs van de eredivisie tafeltennis moest Scylla het dit weekend zonder kopman Thomas Bénit doen. Met de jonge Michiel van Dijk als diens vervanger reisden de mannen van Scylla naar Klazienaveen voor de ontmoeting met de nummer twee, het sterke Itass DTK ‘70. De keuze voor Van Dijk past binnen bij de Scylla-filosofie waarbij ontwikkeling van nieuwe talenten altijd voorop staat. De jeugdige Leidenaar speelde goed, maar kon begrijpelijkerwijs nog geen potten breken.

De nederlagen tegen Barry Wijers en Patrick Oeij wogen voor Van Dijk na afloop minder dan de opgedane ervaring. “Natuurlijk, je bent zenuwachtig, maar ik heb vooral genoten van de ervaring, en toch ook weer veel geleerd vandaag”, zo stelde Van Dijk na afloop vast.

De afwezigheid van Bénit vergrootte uiteraard wel de druk op teamgenoten Shen Ao en Olivier Altenburg (foto). Beiden lieten zien dat onder dit soort omstandigheden op ze gerekend kan worden. Ao had weliswaar weinig kans tegen Wijers, maar versloeg in een boeiend duel Michel de Boer, die even eerder nog Altenburg had verslagen. Uiteindelijk was het Altenburg die het tweede punt voor Scylla wist binnen te halen door een knappe winst op Oeij. Door de 4-2 nederlaag zagen de Leidenaren hun achterstand op de begeerde vierde plek wel oplopen tot drie punten.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.