Nieuwsbericht

DIOK blijft in winning mood

DIOK heeft dit weekeinde goede zaken gedaan door een 23-5 overwinning te boeken op RC The Hookers. In de eerste helft kwam DIOK op een 11-0 voorsprong, waarna het de klus in de tweede helft professioneel af maakte. DIOK liep na rust verder uit tot 23-0 waarna de wedstrijd gelopen was. De Hookers deden met een try nog wel iets terug, maar dat was meer voor de statistieken. De 23-5 werd ook de eindstand. Dankzij deze overwinning ruilen DIOK en de Hookers van plek op de ranglijst. DIOK klimt een plek en nestelt zich zo weer in de top 6, waarmee de play-offs om het landskampioenschap voor DIOK weer binnen bereik zijn.

Ook al was DIOK in de eerste helft de bovenliggende partij, het had wat moeite om tot scoren te komen. Behalve een try van flanker Graham Sullivan – die in de vorige wedstrijd ook wist te scoren – kon DIOK dan ook niet voorbij de tryline komen. Toch wist DIOK wel degelijk meer punten bij elkaar te sprokkelen, dankzij een aantal rake kicks van Freek de Romijn. In de tweede helft liet DIOK zien dat het name in de voorwaartsen sterker was dan de Hookers. Tot tweemaal wisten de DIOK-voorwaartsen vanuit een line-out drive te scoren. Props Richard Manley en Arthur Ross tekenden ieder voor een vijfpunter, terwijl Freek de Romijn met een rake conversie ook nog twee punten mocht bijschrijven. Pas daarna konden de Hookers de hatelijke nul van het bord wegpoetsen, maar meer dan een ere-try was hen niet gegund en dus werd de 23-5 ook de eindstand.

DIOK hoopt haar winning mood nog zeker een week vast te houden, als het volgend weekend uit speelt in Castricum. Dat team staat nu nog een plek boven DIOK op de ranglijst, net zoals de Hookers dat tot weekend ook stonden. DIOK hoopt natuurlijk op dezelfde uitkomst als dit weekend: een overwinning en een plek winst op de ranglijst. Maar Castricum – dat al jaren een degelijke subtopper in de Ereklasse is – is wel even een tegenstander van een ander kaliber. DIOK kan dus vol aan de bak.

Op de foto van Els Barnas: een scrum in het duel tussen DIOK en Hookers

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.