Nieuwsbericht

Gelijkspel en winst voor Scylla

In de eredivisie tafeltennis wacht het mannenteam van Scylla op de dag dat alle spelers tegelijk in vorm zijn. Was het afgelopen week Shen Ao, die de kar trok voor Scylla, ditmaal tegen Westa was het Thomas Bénit (foto) die ongeslagen bleef. Makkelijk ging het niet. Zowel tegen Erik Agamyan als Qiang Liu had Bénit het maximale aantal games nodig. Vooral de wedstrijd tegen Agamyan bleef tot het eind toe spannend. Met het kleinst mogelijke verschil (11-9 in de beslissende vijfde game) viel het kwartje voor Scylla de juiste kant op.

Voor Shen Ao was het net omgekeerd. Hij moest het  in de beslissende vijfde games afleggen tegen zowel Qiang Liu als Rino Alberts. Vooral in de laatste partij werd  het publiek getrakteerd op prachtige rally’s. De sterk spelende Alberts was ook Olivier Altenbrug de baas, maar op zijn beurt was het Altenburg die met 3-0 wist te winnen van  Agamyan. Het resultaat was een gelijkspel waar beide clubs mee konden leven. Door het gelijkspel blijft Scylla vijfde met twee punten achterstand op Westa en nog steeds uitzicht op het bereiken van de playoffs.

De vrouwen van Scylla hadden ook dit weekend weinig moeite met hun tegenstanders. Tegen Hilversum werd het een vlotte 5-1 overwinning. Kim Vermaas en Marlotte Staps bleven eenvoudig overeind. Het enige tegenpunt kwam van Heleen Hop die knap in drie games won van Iva Laginja. Door de overwinning klommen de Dames van Scylla naar de eerste plek in de eredivisie, met vijf punten voorsprong op Dozy Den Helder, dat echter twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Duidelijk is dat Scylla dit jaar een serieuze kandidaat voor het kampioenschap is.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.