Nieuwsbericht

Gelijkspel en winst voor Scylla

In de eredivisie tafeltennis wacht het mannenteam van Scylla op de dag dat alle spelers tegelijk in vorm zijn. Was het afgelopen week Shen Ao, die de kar trok voor Scylla, ditmaal tegen Westa was het Thomas Bénit (foto) die ongeslagen bleef. Makkelijk ging het niet. Zowel tegen Erik Agamyan als Qiang Liu had Bénit het maximale aantal games nodig. Vooral de wedstrijd tegen Agamyan bleef tot het eind toe spannend. Met het kleinst mogelijke verschil (11-9 in de beslissende vijfde game) viel het kwartje voor Scylla de juiste kant op.

Voor Shen Ao was het net omgekeerd. Hij moest het  in de beslissende vijfde games afleggen tegen zowel Qiang Liu als Rino Alberts. Vooral in de laatste partij werd  het publiek getrakteerd op prachtige rally’s. De sterk spelende Alberts was ook Olivier Altenbrug de baas, maar op zijn beurt was het Altenburg die met 3-0 wist te winnen van  Agamyan. Het resultaat was een gelijkspel waar beide clubs mee konden leven. Door het gelijkspel blijft Scylla vijfde met twee punten achterstand op Westa en nog steeds uitzicht op het bereiken van de playoffs.

De vrouwen van Scylla hadden ook dit weekend weinig moeite met hun tegenstanders. Tegen Hilversum werd het een vlotte 5-1 overwinning. Kim Vermaas en Marlotte Staps bleven eenvoudig overeind. Het enige tegenpunt kwam van Heleen Hop die knap in drie games won van Iva Laginja. Door de overwinning klommen de Dames van Scylla naar de eerste plek in de eredivisie, met vijf punten voorsprong op Dozy Den Helder, dat echter twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Duidelijk is dat Scylla dit jaar een serieuze kandidaat voor het kampioenschap is.