Nieuwsbericht

De Zijl sluit af met winst

De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport hebben de reguliere competitie afgesloten met een 7-9 overwinning bij MNC Dordrecht. De Leidse ploeg eindigde op de vijfde plaats en opent op woensdag 23 april de kwartfinales van de play-offs met een uitwedstrijd bij Polar Bears in Ede.

De ploeg van Niels Joor sloeg zijn slag in de derde periode. In die acht minuten werd de ruststand van 4-4 omgezet in een 5-7 voorsprong en dat verschil van twee doelpunten werd in het laatste deel van de wedstrijd gehandhaafd. Sebastiaan Goed was met vier treffers topscorer namens De Zijl.

MNC Dordrecht - De Zijl 7-9 (1-2, 3-2, 1-3 en 2-2).
Doelpunten De Zijl: Sebasitiaan Goed 4, Tom Nederend 2, Menno Dalmijn, Daan Samsom ern Omar Qachach.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.