Nieuwsbericht

En dat is nummer dertien voor ZVL

Dat het oppermachtige ZVL zaterdag zou gaan winnen van De Zaan, stond eigenlijk tevoren al vast. De vraag was alleen met hoeveel verschil. Wel, veertien doelpunten, want na vier keer acht minuten was het 17-3.

Voor zover het nog niet duidelijk was, is dat het nu definitief. ZVL gaat als eerste eindigen en dus met het maximale thuisvoordeel aan de play-offs beginnen. Van de drie reguliere duels, die nog op de agenda staan, is er eentje een 'echte' wedstrijd (UZSC uit), maar gaan er twee (De Ham thuis en Amersfoort uit) tegen ploegen, die een klasse en wellicht nog meer minder zijn dan de Leidse ploeg.

Dat was ook het geval met De Zaan, dat eigenlijk niets in te brengen had. Na het eerste kwart was het al 5-0 en de scoredrift van de ploeg van Koen Plasmeijer was nauwelijks te temmen. 3-1, 6-1 en 3-1 waren de andere periodestanden, terwijl Hanneke Slagter en Vivian Sevenich tekenden voor ieder vijf treffers.

ZVL - De Zaan 17-3 (5-0, 3-1, 6-1 en 3-1)
Doelunten ZVL: Hanneke Slagter 5, Vivian Sevenich 5, Aukje van Belkum 3, Maud Megens 2, Marianne de Groot 1 en Brigitte Sleeking 1.