Nieuwsbericht

En dat is nummer dertien voor ZVL

Dat het oppermachtige ZVL zaterdag zou gaan winnen van De Zaan, stond eigenlijk tevoren al vast. De vraag was alleen met hoeveel verschil. Wel, veertien doelpunten, want na vier keer acht minuten was het 17-3.

Voor zover het nog niet duidelijk was, is dat het nu definitief. ZVL gaat als eerste eindigen en dus met het maximale thuisvoordeel aan de play-offs beginnen. Van de drie reguliere duels, die nog op de agenda staan, is er eentje een 'echte' wedstrijd (UZSC uit), maar gaan er twee (De Ham thuis en Amersfoort uit) tegen ploegen, die een klasse en wellicht nog meer minder zijn dan de Leidse ploeg.

Dat was ook het geval met De Zaan, dat eigenlijk niets in te brengen had. Na het eerste kwart was het al 5-0 en de scoredrift van de ploeg van Koen Plasmeijer was nauwelijks te temmen. 3-1, 6-1 en 3-1 waren de andere periodestanden, terwijl Hanneke Slagter en Vivian Sevenich tekenden voor ieder vijf treffers.

ZVL - De Zaan 17-3 (5-0, 3-1, 6-1 en 3-1)
Doelunten ZVL: Hanneke Slagter 5, Vivian Sevenich 5, Aukje van Belkum 3, Maud Megens 2, Marianne de Groot 1 en Brigitte Sleeking 1.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.