Nieuwsbericht

Ao neemt Scylla op sleeptouw

In de eredivisie tafeltennis heeft Shen Ao zich in korte tijd ontwikkeld tot steunpilaar van Scylla. In de uitwedstrijd tegen Hilversum was het de jonge Chinese aanwinst die zijn teamgenoten bij de hand nam. Met het oog op de play-offs was het zaak om een goede uitslag neer te zetten. Helaas voor de Leidenaars had Olivier Altenburg weinig in te brengen in zijn partijen tegen Jelle Goossens en Gamal de Groot.

Teamgenoot Thomas Bénit deed het beter, maar kwam tegen Nathan van der Lee te laat in zijn spel. Pas in de derde game begon het te lopen, maar na een 10-4 voorsprong gaf hij toch de game en daarmee de partij uit handen. Tegen Goossens was Bénit beter bij de les, wat resulteerde in een regelmatige overwinning.

Ster van de dag was echter Shen Ao. De Groot had weinig in te brengen tegen het snelle spel van Ao. In de slotpartij tegen van der Lee liet Ao zien dat hij ook onder druk goed presteert. Van der Lee kwam met zijn zachte spel niet aan de bak, en moest machteloos toezien hoe Ao keer op keer het initiatief in de rally’s naar zich toe trok. Met zijn beste wedstrijd tot nu toe voorkwam Ao een nederlaag voor Scylla.

Hoewel van tevoren op meer gehoopt werd kon Bénit leven met het gelijkspel. “Om bovenin te eindigen hadden we eigenlijk een overwinning nodig, maar na de 2-0 achterstand moeten we blij zijn met de 3-3. We zijn natuurlijk vooral blij met de ontwikkeling van Shen. Hij heeft zich heel snel aangepast en voelt zich al helemaal thuis. Voor ons is het nu zaak natuurlijk om ons aan hem op te trekken en ook de punten te pakken. Als dat lukt, kunnen we nog mooie tijden beleven”.

Bij de vrouwen van Scylla zijn de mooie tijden al even bezig. Op de 5-1 winst van afgelopen week volgde dit weekend een 6-0 overwinning tegen de hekkensluiter van de eredivisie, het Amsterdamse US.  Ook deze week hadden Marlotte Staps, Iva Laginja en de wat grieperige Marie Depuydt weinig moeite met hun tegenstanders. “Ja, wat moet je zeggen”, sprak Staps. “We hebben gedaan wat we moesten doen, meer niet. Op naar volgende week maar weer, dan ontmoeten we Hilversum”. De wat gelaten reactie na een 6-0 overwinning illustreerde nog maar eens hoe scheef de krachtsverhoudingen in de vrouwen eredivisie zijn. Met de overwinning verstevigde Scylla de tweede positie op de ranglijst, waarmee een plek in de playoffs nu al gegarandeerd lijkt.