Nieuwsbericht

Nieuwe spelers inspireren DIOK

DIOK won met overtuigende cijfers van RC Waterland. In Purmerend werd het voor DIOK een onverwacht eenvoudige middag. Geïnspireerd door de inbreng van enkele nieuwe spelers scoorde de Leidse ploeg er lustig op los. Waterland bood verrassend weinig tegenstand, waarna DIOK met een overtuigende 5-53 overwinning naar huis kon terugkeren.

Op het kunstgras van Waterland begon DIOK voorzichtig aan de wedstrijd. In de 8e minuut kwam het vanuit een raak geschoten penalty op 0-3 voor. Lang genieten van deze voorsprong kon DIOK niet, want vanuit een interceptie was het Waterland dat kon profiteren: 5-3. Dat was meteen zo’n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor Waterland. In het restant van de wedstrijd liep DIOK dankzij 8 try’s van o.a. Bas Leupen (2x) en nieuwkomer Graham Sullivan en vijf rake conversies eenvoudig over Waterland heen. Bij DIOK maakte Leon Koenen zijn rentree na een blessure, maar vooral nieuwkomers Graham Sullivan en Reese Smith stalen tegen Waterland de show. Mede dankzij hun inbreng kon DIOK deze uitwedstrijd met overtuigende cijfers winnen en dat terwijl deze wedstrijd vooraf moeilijker werd ingeschat.

Volgende week geniet DIOK van een weekendje rust, de week er op ontvangt DIOK de heren van de Hookers, een team dat nu nog een plek boven DIOK op de ranglijst staat. Met winst op de Hookers zou DIOK zich weer in de top 6 kunnen nestelen, wat aan het eind van de rit recht geeft op een plek in de play-offs.

Op de foto van Els Barnas: Nieuwkomer Graham Sullivan speelde prima in zijn debuut voor DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.