Nieuwsbericht

Nieuwe tegenvaller voor DIOK

Op de dag dat heel Leiden in feeststemming was vanwege de viering van het Leids Ontzet, was de stemming bij DIOK iets minder gezellig. De rugbyers verloren namelijk voor eigen publiek van concurrent RC ’t Gooi (6-12). Een fikse tegenvaller, want met een overwinning had DIOK goede zaken kunnen doen in de strijd om de play-offs.

In een wat saaie wedstrijd die nooit tot volle wasdom kwam, sleepten beide teams zich van scrum naar scrum en van penalty naar penalty. Tot de rust bleven beide teams in evenwicht: 6-6. Ook in de tweede helft wist geen van beide teams de tryline te passeren. Ook nu kwamen de enige scores voort uit rake penaltykicks: ’t Gooi wist tweemaal raak te schieten. In de slotminuut leek DIOK vanuit een serie rucks bij de Gooise tryline nog wel te gaan scoren, maar door een slordigheidje van DIOK mislukte ook deze aanvalspoging. Zo bleef de stand 6-12, waarmee DIOK één schamel puntje voor de ranglijst sprokkelde. Niet het resultaat waar DIOK op gehoopt had, maar dankzij de andere uitslagen in de ereklasse blijft DIOK nog steeds in de race voor de play-offs.

Tegen ’t Gooi kwam DIOK zaterdag ijzersterk uit de startblokken. In no-time kreeg DIOK een penalty mee en waarna Freek de Romijn zijn team naar een 3-0 voorsprong schoot. Nog geen tien minuten later kwam ’t Gooi langszij, waarna DIOK even later ook weer een penalty raak mocht schieten. Freek de Romijn kreeg in de 25e en 26e minuut nogmaals de kans om de voorsprong vanuit een penaltykick verder uit te breiden, maar hij faalde in zijn pogingen (1x naast, 1x paal). De kicker van ’t Gooi had zijn vizier wel op scherp staan. Op slag van rust schoot hij de 6-6 binnen.

De tweede helft was qua spel meer van hetzelfde. Op het middenveld ontvouwde zich een strijd tussen twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Er werd hard gestreden, maar tot vloeiende aanvallen leidde dit maar zelden. Daarbij hielp het niet dat de twee teams en de scheidsrechter het maar niet eens konden worden over de interpretatie van de off-side regel bij de rucks, met penalty’s over en weer tot gevolg. ’t Gooi kon hier uiteindelijk toch van profiteren door twee van deze penalty’s tussen de palen te schieten. DIOK kwam in die tweede helft nauwelijks meer tot een fatsoenlijke aanval. Pas in de slotminuut wist DIOK weer op te rukken tot de tryline van ’t Gooi, maar scoren lukte niet meer. Zo bleef de stand 6-12 in het voordeel van de bezoekers.

Het vertoonde spel van DIOK was al vele malen beter dan vorige week, maar het resultaat bleef nog uit. Volgende week dan maar, dan wacht in Purmerend de uitwedstrijd tegen RC Waterland, dat deze week verrassend verloor van Oemoemenoe. DIOK zal volgende week moeten winnen om in de race te blijven voor een plek bij de top 6.

Foto Els Barnas: Bas Leupen probeert namens DIOK de trylijn te bereieken.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.