Nieuwsbericht

Shen Ao laat zich zien aan Scylla

Eindelijk was het moment daar. Scylla presenteerde in de eredivisiewedstrijd tegen Klimaatgroep Stars de 17-jarige Chinese aanwinst Shen Ao (foto) aan het thuispubliek. De toeschouwers werden niet teleurgesteld. Het jonge talent zette in zijn thuisdebuut Scylla meteen op voorsprong door een knappe overwinning op oude rot Jan Tammenga. De eerste game ging nog verloren, maar dat bleek slechts een kwestie van even wennen. In de volgende games kwam Tammenga er niet meer aan te pas en was het Ao die zijn tegenstander met snel en gevarieerd spel zijn wil oplegde.

Een overwinning tegen de verdedigende Arnoud Meijer zat er nog niet in. Dat was echter ook zeker de verdienste van Meijer die een van zijn sterkere dagen had en door winst op Thomas Bénit zelfs ongeslagen bleef. Met het verlies van Olivier Altenburg tegen Colin Rengers dreigde zelfs nog even een nederlaag voor Scylla.

Voor de Leidenaars kwam het echter toch nog goed. Altenburg toonde in zijn wedstrijd tegen Tammenga karakter door een 2-1 achterstand in games in winst om te zetten, een voorbeeld dat gevolgd werd door Bénit in zijn partij tegen Rengers. De 3-3 die uiteindelijk op het scorebord kwam was een terechte uitslag die beide clubs voldoende perspectief biedt voor het vervolg van de competitie.

Ondertussen hadden op de andere tafel de vrouwen van Scylla in hun eredivisiewedstrijd weinig te stellen met hun tegenstander Anytime Fitness/Westa. In de meeste wedstrijden was het krachtsverschil te groot om van spanning te spreken. De net van het Europees kampioenschap teruggekeerde Kim Vermaas keek dan ook vanaf de kant met een gerust hart toe hoe haar teamgenoten de klus klaarden. Marlotte Staps en vooral Marie Depuydt bleven in hun wedstrijden eenvoudig overeind. Enige vlekje aan Leidse kant was het verlies van Iva Laginja tegen Amber van de Velde. Scylla kon er niet om treuren. De 5-1 overwinning was ruim voldoende om de tweede plek in de eredivisie vast te houden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.