Nieuwsbericht

Talentendag groot succes

De Topsport Leiden Talentendag was een groot succes. Vrijwel alle topsportverenigingen lieten aan jeugd tot 15 jaar en andere geïnteresseerden op de zonovergoten Beestenmarkt vaak op spectaculaire wijze zien wat hun sport zo leuk maakt. Waarna de driehonderd jongeren zelf aan de slag gingen. Bovendien werden zij allemaal gemeten, gewogen en op andere manieren gemeten door het Sport Medisch Centrum Rijnland en kregen daarna een sportadvies.

De opvallende sporten waren waterpolo (ZVL/DeZijl Zwemsport) dat in een nagemaakt `bad` kinderen op een doeltje lieten schieten, de roeiclubs Die Leythe, Njord en Asopos de Vliet die roei-ergo-apparaten hadden neergezet en vlogen de turners Gymsport Leiden door de lucht op hun air-tumblingbaan. Leiden Atletiek leerde op een sprintbaan jonge atleten starten en sprinten. Waarnaast wielrennertjes van SWIFT op hun geïmproviseerde crossparcours de technieken van het veldrijden demonstreerden. Veel jonge rugbyers van DIOK verspreiden zich over het hele veld, zelfs bij de schaakborden van LSG continu bezet waren.

Foto: www.LeidseGlibber.nl

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.