Nieuwsbericht

Vermaas tevreden terug van EK

Met een goed gevoel is de Leidse tafeltennisster Kim Vermaas teruggekeerd uit Jekatarinaburg (Rusland) waar ze zich met het Nederlands team wist te handhaven op het hoogste niveau. In de landenwedstrijden ging het “naar omstandigheden” goed. Die omstandigheden hadden allereerst betrekking op de samenstelling van de ploeg waar Britt Eerland (ziek) en Yana Timina (geen tijdig visum) noodgedwongen in Nederland bleven en de beste speelster Li Jao vooral optrad als coach van het mannenteam. Slechts eenmaal kwam Li Jao in actie, toen het erom spande of Nederland de doelstelling – handhaving – zou realiseren.

De overige omstandigheden hadden te maken met Vermaas zelf, die al geruime tijd kampt met de gevolgen van een polsblessure. De blessure zorgde ervoor dat Vermaas het laatste jaar weinig internationaal in actie kwam, en ook in haar trainingen meer rust moest inlassen. In het landentoernooi presteerde Vermaas naar behoren. In de landenwedstrijden was de speelster van Scylla driemaal succesvol. Als team eindigden de Nederlanders op de 12e plaats. In het enkeltoernooi voegde Vermaas daar nog twee overwinningen aan toe. Een extra opsteker was dat ze het toernooi pijnvrij kon voltooien. De pols hield het uit, en dat is misschien nog wel de grootste winst van dit toernooi.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.