Nieuwsbericht

Nederlagen voor Scylla

Zowel de mannen als de vrouwen van Scylla hadden het zwaar dit weekend. Op zich niet zo verwonderlijk aangezien beide teams op bezoek moesten bij de Nederlands kampioen van afgelopen jaar. De mannen traden zondag met hun nieuwste aanwinst Shen Ao in Zoetermeer aan tegen Enjoy & Deploy Taverzo. De jonge Chinees, hij is pas 17 jaar, moest in zijn eerste wedstrijd voor Scylla nog even wennen. Tegen de Hongaar Peter Sebestyen (1-3 verlies) oogde hij wat nerveus. Tegen Martin Khatchanov liet hij echter zien dat in de competitie terdege rekening met hem moet worden gehouden. Na 11-7 verlies in de openingsgame trok hij de volgende games met mooi aanvallend spel naar zich toe (5-11 en 6-11). Daarna was het toch Khatchanov die orde op zaken stelde. Ook Olivier Altenburg moest zijn tegenstanders tweemaal feliciteren, waardoor het aan Thomas Bénit was om de eer voor Scylla te redden. Tegen Khatchanov was de Leidenaar kansloos, maar tegen Roel Bogie kwam de verdiende overwinning. “Jammer”, concludeerde Altenburg na de 5-1 nederlaag. “Er had vandaag zeker meer in gezeten. Je ziet dat we kansen hebben, en reken maar dat Shen Ao de komende tijd van zich zal laten horen. Ons programma voor de komende weken is ook iets eenvoudiger. Dan moeten we in staat zijn flink wat punten te pakken.”

De vrouwen van Scylla reisden zaterdag af naar den Helder zonder Kim Vermaas. Zij speelt op dit moment het EK in Jekatarinaburg (Rusland) waar zij zondag met het Nederlands team door winst op Wit-Rusland handhaving in de hoogste divisie veilig stelde. Door de afwezigheid van Vermaas was het begrijpelijk dat Scylla geen vuist kon maken tegen Dozy Den Helder. Toch had er ook hier meer in gezeten dan de 5-1 nederlaag die uiteindelijk op het bord kwam. Zo was Marlotte Staps dicht bij een overwinning tegen de sterke Yun Yang. Maar in de vijfde en beslissende game was het toch Zhang die de overwinning opeiste. Tegen Yoeke Gunsing lukte het wel, en was Staps in de vijfde game met 14-12 de gelukkigste. Ook Iva Laginja was dicht bij winst tegen Gunsing, maar verloor uiteindelijk de vijfde game met ruime cijfers. Ana Gogorita, de kopvrouw van Den Helder, was nog een maatje te groot. Marie Depuydt kwam er niet echt aan te pas, maar zij had dan ook de ondankbare taak om de strijd aan te gaan met de sterkste speelsters Gogorita en Zhang.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.