Nieuwsbericht

Collectieve off-day DIOK

De kraker tussen het Leidse DIOK en het Haagse HRC staat altijd garant voor spektakel. Het publiek ging er zaterdag onder een stralend herfstzonnetje dan ook eens goed voor zitten. Veel te genieten viel er voor het Leidse thuispubliek niet, want na een dramatisch verlopen eerste helft stond DIOK al met 0-24 achter. In de tweede helft vocht DIOK zich met twee try’s nog wel terug in de wedstrijd, maar omdat ook de Hagenaars nog eenmaal wisten te scoren, was dat niet voldoende om HRC te verslaan.

DIOK begon sterk aan de wedstrijd en toonde aanvallend initiatief. Het vertoefde lang op de helft van HRC maar echt dreigend werd DIOK niet. Uit het niets was het na een kwartier ineens HRC dat kon scoren. Gerommel in het midfield, een ziekenhuispass in de centers en dus turnover bal: een cadeautje waar de Haagse nr. 3 wel raad mee wist. Ondanks de onfortuinlijke 0-7 was er nog niets verloren voor DIOK en dus hield het team vast aan haar eigen gameplan. Maar dat gameplan kon na 30 minuten alsnog de koelkast in.

Een turnover van de Haagse center, een interceptie op de wing en wederom balverlies op de helft van HRC; kostbare foutjes van DIOK met drie snelle try’s tegen tot gevolg. Om onverklaarbare redenen had DIOK zaterdag een collectieve off-day: over de hele linie werden kinderlijk eenvoudige fouten gemaakt. Knock-ons, intercepties, ziekenhuispasses en misplaatste kicks; het leek wel of niks goed kon gaan voor DIOK. HRC was juist razendsnel in de omschakeling en profiteerde met vier try’s voor rust maximaal van het foutenfestival van DIOK.

In de tweede helft probeerde DIOK het nog wel, maar het speelde feitelijk een verloren strijd. De DIOK-coaches brachten met Tjebbe Jehee en Ross Bennie Coulson onverzettelijkheid en power in het veld in de hoop het tij te keren. Het kwam via Ruben Niggebrugge en een conversie van Freek de Romijn ook nog terug tot 7-24 maar zag Den Haag na een mislukte penaltykick richting zijlijn uit een snelle counter toch weer uitlopen tot 7-31. De tweede try van DIOK in de slotfase van Jasper Henneveld was slechts een pleister op de wonde; zijn try bracht de eindstand op 12-31.

Het moge duidelijk zijn dat iedereen aan Leidse kant zich vooraf meer had voorgesteld van deze wedstrijd. Er zit voor DIOK nu niks anders op dan op 3 oktober - tijdens het Leids Ontzet dus - te laten zien aan RC ’t Gooi dat het team vele malen beter is dan het dit weekend heeft laten zien.

Foto: Els Barnet

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.