Nieuwsbericht

ZVL-BAM overtuigend in ouverture

Meerdere malen bleek de ploeg van ZVL-BAM aan het einde van een wedstrijd nog iets over te hebben, waardoor regelmatig overwinningen werden binnengehaald. Zaterdag, bij de competitie-ouverture tegen Het Ravijn, verliep het bijna andersom. De 13-6 voorsprong na drie kwarten kwam zelfs een beetje in gevaar, al werd de ploeg uit Nijverdal nog keurig op afstand gehouden: 14-11.

Zonder de vrijgestelde internationals heeft de waterpolocompetitie bij de vrouwen dit seizoen een wat vreemd karakter. Ploegen die veel speelsters aan Oranje leveren zullen minder voor de dag komen dan gebruikelijk. Het Ravijn lijkt ook wat zwakker, zo kon worden geconcludeerd na het treffen in Leiden. In het derde kwart was het één en al ZVL-BAM dat de klok sloeg. Het werd in die acht minuten 7-2 door vier doelpunten van Iefke van Belkum (foto) en treffers van Brigitte Sleeking, Marloes Cabout en Ilse Koolhaas.

In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Malissa van Rijn, Iefke van Belkum en Ilse Koolhaas zorgden voor een 3-2 voorsprong na de eerste peirode. Britt van Dam en Malissa van Rijn (2) tekenden voor de drie doelkpunten in de tweede - ook met 3-2 gewonnen - periode, waardoor het bij de rust 6-4 was.

Na het 'bombardement' in het derde kwart leek de strijd gestreden en kon eigenlijk, zo dacht men, de nachtkaars op de rand van het bad worden geplaatst. Maar dat pakte toch was anders uit. Er kwam wat zand in de Leidse scoringsmachine. Alleen Van Rijn voegde nog een doelpunt toe aan het totaal, waardoor Het Ravijn uiteindelijk met een redelijke nederlaag van 14-11 naar huis kon.

ZVL-BAM - Het Ravijn 14-11 (3-2, 3-2, 7-2, 1-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 5, Malissa van Rijn 4, Ilse Koolhaas 2, Britt van Dam, Brigitte Sleeking en Marloes Cabout.