Nieuwsbericht

ZVL-BAM overtuigend in ouverture

Meerdere malen bleek de ploeg van ZVL-BAM aan het einde van een wedstrijd nog iets over te hebben, waardoor regelmatig overwinningen werden binnengehaald. Zaterdag, bij de competitie-ouverture tegen Het Ravijn, verliep het bijna andersom. De 13-6 voorsprong na drie kwarten kwam zelfs een beetje in gevaar, al werd de ploeg uit Nijverdal nog keurig op afstand gehouden: 14-11.

Zonder de vrijgestelde internationals heeft de waterpolocompetitie bij de vrouwen dit seizoen een wat vreemd karakter. Ploegen die veel speelsters aan Oranje leveren zullen minder voor de dag komen dan gebruikelijk. Het Ravijn lijkt ook wat zwakker, zo kon worden geconcludeerd na het treffen in Leiden. In het derde kwart was het één en al ZVL-BAM dat de klok sloeg. Het werd in die acht minuten 7-2 door vier doelpunten van Iefke van Belkum (foto) en treffers van Brigitte Sleeking, Marloes Cabout en Ilse Koolhaas.

In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Malissa van Rijn, Iefke van Belkum en Ilse Koolhaas zorgden voor een 3-2 voorsprong na de eerste peirode. Britt van Dam en Malissa van Rijn (2) tekenden voor de drie doelkpunten in de tweede - ook met 3-2 gewonnen - periode, waardoor het bij de rust 6-4 was.

Na het 'bombardement' in het derde kwart leek de strijd gestreden en kon eigenlijk, zo dacht men, de nachtkaars op de rand van het bad worden geplaatst. Maar dat pakte toch was anders uit. Er kwam wat zand in de Leidse scoringsmachine. Alleen Van Rijn voegde nog een doelpunt toe aan het totaal, waardoor Het Ravijn uiteindelijk met een redelijke nederlaag van 14-11 naar huis kon.

ZVL-BAM - Het Ravijn 14-11 (3-2, 3-2, 7-2, 1-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 5, Malissa van Rijn 4, Ilse Koolhaas 2, Britt van Dam, Brigitte Sleeking en Marloes Cabout.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.