Nieuwsbericht

Invaller Boekkooij redt Scylla

Twee keer een gelijkspel. Dat was het resultaat van Super Sunday bij het Leidse Scylla. De mannen deelden in hun eerste eredivisiewedstrijd de punten met FVT. Vooraf werd nog rekening gehouden met een overwinning, maar daarvoor speelden Thomas Bénit en Olivier Altenburg te wisselvallig. Beiden maakten te veel onnodige fouten, zodat bij de Rotterdammers Merijn de Bruin met degelijk spel makkelijk overeind bleef.

Invaller Joey Boekkooi voorkwam dat Scylla de competitie met een nederlaag begon. Hij bleef ongeslagen met winst op de zwakkere Hugo Krier en Stephan Tromer. Doordat ook Bénit van Krier won was het Altenburg die in de laatste partij van de dag de winst kon binnenhalen. Een 2-0 voorsprong in games bleek echter onvoldoende. Tromer knokte zich terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken. Een teleurstelling voor Scylla, maar uiteindelijk was de 3-3 een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Vrouwen
De vrouwen van Scylla leken in hun eredivisiewedstrijd tegen SKF op weg naar een eenvoudige overwinning. De eerste drie wedstrijden waren voor de Leidenaars. Marlotte Staps en Kim Vermaas wonnen relatief eenvoudig hun partijen tegen respectievelijk Brenda Vonk en Carla Nouwen. De Oostenrijkse Iva Leginja maakte haar debuut voor Scylla door in een spannende partij in vijf games te winnen van Jasminka Oeij. Het was duidelijk dat met de overwinning een last van haar schouders viel.

Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Staps had weinig in te brengen bij Nouwen, terwijl Leginja geen vuist kon maken tegen Vonk. De verrassing van de dag was de nederlaag van Vermaas tegen Oeij. Het was een nederlaag waarop weinig af te dingen was. Oeij pareerde de aanvallen van Vermaas met snel, direct spel en verleidde zo haar tegenstandster tot het nemen van te veel risico. Hoewel het verlies niet ingecalculeerd was, zal Vermaas er niet te lang bij stilstaan. Woensdag vertrekt ze immers al met het Nederlands team naar Rusland om daar deel te nemen aan het Europees kampioenschap.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.