Nieuwsbericht

Invaller Boekkooij redt Scylla

Twee keer een gelijkspel. Dat was het resultaat van Super Sunday bij het Leidse Scylla. De mannen deelden in hun eerste eredivisiewedstrijd de punten met FVT. Vooraf werd nog rekening gehouden met een overwinning, maar daarvoor speelden Thomas Bénit en Olivier Altenburg te wisselvallig. Beiden maakten te veel onnodige fouten, zodat bij de Rotterdammers Merijn de Bruin met degelijk spel makkelijk overeind bleef.

Invaller Joey Boekkooi voorkwam dat Scylla de competitie met een nederlaag begon. Hij bleef ongeslagen met winst op de zwakkere Hugo Krier en Stephan Tromer. Doordat ook Bénit van Krier won was het Altenburg die in de laatste partij van de dag de winst kon binnenhalen. Een 2-0 voorsprong in games bleek echter onvoldoende. Tromer knokte zich terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken. Een teleurstelling voor Scylla, maar uiteindelijk was de 3-3 een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Vrouwen
De vrouwen van Scylla leken in hun eredivisiewedstrijd tegen SKF op weg naar een eenvoudige overwinning. De eerste drie wedstrijden waren voor de Leidenaars. Marlotte Staps en Kim Vermaas wonnen relatief eenvoudig hun partijen tegen respectievelijk Brenda Vonk en Carla Nouwen. De Oostenrijkse Iva Leginja maakte haar debuut voor Scylla door in een spannende partij in vijf games te winnen van Jasminka Oeij. Het was duidelijk dat met de overwinning een last van haar schouders viel.

Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Staps had weinig in te brengen bij Nouwen, terwijl Leginja geen vuist kon maken tegen Vonk. De verrassing van de dag was de nederlaag van Vermaas tegen Oeij. Het was een nederlaag waarop weinig af te dingen was. Oeij pareerde de aanvallen van Vermaas met snel, direct spel en verleidde zo haar tegenstandster tot het nemen van te veel risico. Hoewel het verlies niet ingecalculeerd was, zal Vermaas er niet te lang bij stilstaan. Woensdag vertrekt ze immers al met het Nederlands team naar Rusland om daar deel te nemen aan het Europees kampioenschap.