Nieuwsbericht

Tweede Amerikaan voor ZZ Leiden

Eric Stutz is de tweede Amerikaan van Zorg en Zekerheid Leiden voor het komende seizoen. De 2.03 meter lange speler die als center en power forward kan spelen. De 23-jarige Stutz is afkomstig van de Eastern Kentucky University.

Eric Stutz (volledige naam: Frederic George Stutz) maakte als high school speler al naam voor zichzelf. Hij hielp Castle High voor de eerste keer in de historie naar twee kampioenschappen op rij in de Southern Indiana Athletic Conference. Als senior kwam Stutz tot 21.6 punten en 10.6 rebounds per wedstrijd. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Evansville Courier & Press All-Metro Player of the Year. Tevens werd Stutz opgenomen in het All-Conference eerste team en het derde team All-State.

Zijn collegetijd bracht Stutz, die op 9 september 1992 geboren is, door aan de Eastern Kentucky University. Hij werd de dertiende speler in de geschiedenis van Eastern Kentucky die zijn vierjarige carrière afsloot met meer dan 1000 punten en 500 rebounds. Als freshman stond Stutz bij alle wedstrijden in de startende vijf. Alleen in zijn junior jaar kwam Stutz vanwege een blessure de eerste drie wedstrijden van de bank.

Afgelopen seizoen kwam de 101 kilo zware Stutz voor het laatst voor de Colonels uit. Hij eindigde het seizoen met gemiddeld 15.6 punten en 5.7 rebounds. Voor de NCAA-1 formatie werkte Stutz zijn tweepunters af tegen 63,7%. Daarmee stond hij achtste van alle collegespelers in de Verenigde Staten. Ook vanaf de vrije worplijn schiet de langharige Amerikaan met scherp: 79,7%. Als senior werd Stutz gekozen voor het All-Ohio Valley Conference first team.

Stutz kan zowel vanuit de low post als via drives en schoten tot scoren komen. Qua fundamentals zit het bij Stutz wel goed. Hij speelt zijn wedstrijden met een hoge intensiteit en is een echte vechter. Door zijn snelheid en kracht is Stutz in staat om forwards en centers te verdedigen.