Nieuwsbericht

Tweede Amerikaan voor ZZ Leiden

Eric Stutz is de tweede Amerikaan van Zorg en Zekerheid Leiden voor het komende seizoen. De 2.03 meter lange speler die als center en power forward kan spelen. De 23-jarige Stutz is afkomstig van de Eastern Kentucky University.

Eric Stutz (volledige naam: Frederic George Stutz) maakte als high school speler al naam voor zichzelf. Hij hielp Castle High voor de eerste keer in de historie naar twee kampioenschappen op rij in de Southern Indiana Athletic Conference. Als senior kwam Stutz tot 21.6 punten en 10.6 rebounds per wedstrijd. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Evansville Courier & Press All-Metro Player of the Year. Tevens werd Stutz opgenomen in het All-Conference eerste team en het derde team All-State.

Zijn collegetijd bracht Stutz, die op 9 september 1992 geboren is, door aan de Eastern Kentucky University. Hij werd de dertiende speler in de geschiedenis van Eastern Kentucky die zijn vierjarige carrière afsloot met meer dan 1000 punten en 500 rebounds. Als freshman stond Stutz bij alle wedstrijden in de startende vijf. Alleen in zijn junior jaar kwam Stutz vanwege een blessure de eerste drie wedstrijden van de bank.

Afgelopen seizoen kwam de 101 kilo zware Stutz voor het laatst voor de Colonels uit. Hij eindigde het seizoen met gemiddeld 15.6 punten en 5.7 rebounds. Voor de NCAA-1 formatie werkte Stutz zijn tweepunters af tegen 63,7%. Daarmee stond hij achtste van alle collegespelers in de Verenigde Staten. Ook vanaf de vrije worplijn schiet de langharige Amerikaan met scherp: 79,7%. Als senior werd Stutz gekozen voor het All-Ohio Valley Conference first team.

Stutz kan zowel vanuit de low post als via drives en schoten tot scoren komen. Qua fundamentals zit het bij Stutz wel goed. Hij speelt zijn wedstrijden met een hoge intensiteit en is een echte vechter. Door zijn snelheid en kracht is Stutz in staat om forwards en centers te verdedigen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.