Nieuwsbericht

Superstart voor Scylla

Als de voortekenen niet bedriegen strijden de vrouwen van Scylla dit jaar voor het landskampioenschap in de eredivisie tafeltennis. Vorig seizoen moesten titelaspiraties in de ijskast vanwege blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie. In de eerste wedstrijd van dit seizoen lieten de Leidenaren echter direct zien dat ze dit jaar tot de titelkandidaten horen. In Heerlen werd TTV Lybrae Consultants gedecideerd met 5-1 verslagen.

Kim Vermaas ondervond in haar partijen weinig problemen. Zonder gameverlies zette zij zowel Laura van Oppen als Sharon Janssen opzij. De nederlagen leken op voorhand al ingecalculeerd door de Limburgse ploeg, die het niet aandurfde om kopvrouw Li Nan Sun tegenover Vermaas te zetten. De tactische zet slaagde slechts ten dele. Sun won weliswaar van Marie Depuydt maar moest zich vervolgens toch gewonnen geven tegen Marlotte Staps, die net als Vermaas ongeslagen bleef.

In de slotwedstrijd toonde Depuydt haar karakter door een 2-1 achterstand in games tegen van Oppen om te zetten in een overwinning. De Leidenaren keken na afloop tevreden terug op de wedstrijd. “Het seizoen is natuurlijk nog maar net begonnen, maar dit is een superstart. We hebben er vandaag het maximale uitgehaald. Ik ben niet alleen blij met de uitslag maar ook over ons vertoonde spel. Dat geeft vertrouwen”, aldus Staps.

Op de foto: Kim Vermaas, die in Heerlem geen game hoefde af te staan.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.