Nieuwsbericht

Superstart voor Scylla

Als de voortekenen niet bedriegen strijden de vrouwen van Scylla dit jaar voor het landskampioenschap in de eredivisie tafeltennis. Vorig seizoen moesten titelaspiraties in de ijskast vanwege blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie. In de eerste wedstrijd van dit seizoen lieten de Leidenaren echter direct zien dat ze dit jaar tot de titelkandidaten horen. In Heerlen werd TTV Lybrae Consultants gedecideerd met 5-1 verslagen.

Kim Vermaas ondervond in haar partijen weinig problemen. Zonder gameverlies zette zij zowel Laura van Oppen als Sharon Janssen opzij. De nederlagen leken op voorhand al ingecalculeerd door de Limburgse ploeg, die het niet aandurfde om kopvrouw Li Nan Sun tegenover Vermaas te zetten. De tactische zet slaagde slechts ten dele. Sun won weliswaar van Marie Depuydt maar moest zich vervolgens toch gewonnen geven tegen Marlotte Staps, die net als Vermaas ongeslagen bleef.

In de slotwedstrijd toonde Depuydt haar karakter door een 2-1 achterstand in games tegen van Oppen om te zetten in een overwinning. De Leidenaren keken na afloop tevreden terug op de wedstrijd. “Het seizoen is natuurlijk nog maar net begonnen, maar dit is een superstart. We hebben er vandaag het maximale uitgehaald. Ik ben niet alleen blij met de uitslag maar ook over ons vertoonde spel. Dat geeft vertrouwen”, aldus Staps.

Op de foto: Kim Vermaas, die in Heerlem geen game hoefde af te staan.