Nieuwsbericht

Nationale titel meisjes Leiden Atletiek

De junioren meisjes van Leiden Atletiek zijn op eigen baan Nederlands clubkampioen geworden. In een finale met de 12 beste clubteams van Nederland verzamelden zij 8549 punten in 12 onderdelen. Voor de afsluitende estafette stonden ze ruim achter op PAC uit Rotterdam en een paar punten achter AV Sprint uit Breda. Kyara Tjin-A-Lim, Chimene Fodjagbo-Azoungo, Franka Blok en Yasmin Liverpool zetten deze situatie volledig recht met een supersnelle 4 x 100 meter. Yasmin passeerde de slotloopster van AV Sprint en de 6 punten achterstand werden omgezet in 6 punten voorsprong. PAC verloor meer tijd en dus mochten de meisjes plaats nemen op de hoogste treden van het erepodium.

Eerder op de dag verzamelde B-juniore Yasmin Liverpool al veel punten met 12.56 op de 100 en 58.83 op de 400 meter. Lucinde Wiersema deed dat met een sprong 1.55 meter en 11.17 meter bij het hinkstapspringen en Fleur van der Put verbeterde haar eigen clubrecord discuswerpen naar 40.81 meter, ruimschoots goed voor winst op dit onderdeel.

De meisjes mogen volgend jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Europacup voor clubteams en treden daarmee in de voetsporen van de jongens junioren van Leiden Atletiek die over twee weken in Portugal hun vorig jaar verdiende ticket gaan verzilveren. De nationale titel wisten ze niet te prolongeren. Door blessures was het team niet op voldoende oorlogssterkte om het Rotterdamse PAC goed partij te kunnen geven.

Gesteund door een onstuimige rugwind knalde Royce Zaadnoordijk naar een snelle 11.31 op de 100 meter. Op de 400 meter kreeg hij verrassend klop van zijn clubgenoot Mathijs Dirks, die extra geprikkeld door een valse start op de 110 meter horden, zichzelf overtrof door met 50.05 zijn persoonlijk record met maar liefst anderhalve seconde te verpulveren. Stan Does nam al het springwerk voor zijn rekening: een prima 1.95 meter hoog, een goede 6.45 meter ver en een voor zijn doen matige 3.80 meter met de polsstok.

De tweede plaats in de eindstand werd veiliggesteld met andermaal winst op de 4 x 100 meter. Milo Zech Wallebroek, Royce Zaadnoordijk, Jeroen Reijman en Thieme Schmidt brachten het stokje rond in de winnende tijd van 43.44. Uiteindelijk scoorden de jongens 9996 punten in 14 onderdelen, 700 punten minder dan PAC maar bijna 100 punten meer dan AAV '36 uit Alphen aan de Rijn.

FOTOREPORTAGE VAN RUUD WORMGOOR