Nieuwsbericht

Nationale titel meisjes Leiden Atletiek

De junioren meisjes van Leiden Atletiek zijn op eigen baan Nederlands clubkampioen geworden. In een finale met de 12 beste clubteams van Nederland verzamelden zij 8549 punten in 12 onderdelen. Voor de afsluitende estafette stonden ze ruim achter op PAC uit Rotterdam en een paar punten achter AV Sprint uit Breda. Kyara Tjin-A-Lim, Chimene Fodjagbo-Azoungo, Franka Blok en Yasmin Liverpool zetten deze situatie volledig recht met een supersnelle 4 x 100 meter. Yasmin passeerde de slotloopster van AV Sprint en de 6 punten achterstand werden omgezet in 6 punten voorsprong. PAC verloor meer tijd en dus mochten de meisjes plaats nemen op de hoogste treden van het erepodium.

Eerder op de dag verzamelde B-juniore Yasmin Liverpool al veel punten met 12.56 op de 100 en 58.83 op de 400 meter. Lucinde Wiersema deed dat met een sprong 1.55 meter en 11.17 meter bij het hinkstapspringen en Fleur van der Put verbeterde haar eigen clubrecord discuswerpen naar 40.81 meter, ruimschoots goed voor winst op dit onderdeel.

De meisjes mogen volgend jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Europacup voor clubteams en treden daarmee in de voetsporen van de jongens junioren van Leiden Atletiek die over twee weken in Portugal hun vorig jaar verdiende ticket gaan verzilveren. De nationale titel wisten ze niet te prolongeren. Door blessures was het team niet op voldoende oorlogssterkte om het Rotterdamse PAC goed partij te kunnen geven.

Gesteund door een onstuimige rugwind knalde Royce Zaadnoordijk naar een snelle 11.31 op de 100 meter. Op de 400 meter kreeg hij verrassend klop van zijn clubgenoot Mathijs Dirks, die extra geprikkeld door een valse start op de 110 meter horden, zichzelf overtrof door met 50.05 zijn persoonlijk record met maar liefst anderhalve seconde te verpulveren. Stan Does nam al het springwerk voor zijn rekening: een prima 1.95 meter hoog, een goede 6.45 meter ver en een voor zijn doen matige 3.80 meter met de polsstok.

De tweede plaats in de eindstand werd veiliggesteld met andermaal winst op de 4 x 100 meter. Milo Zech Wallebroek, Royce Zaadnoordijk, Jeroen Reijman en Thieme Schmidt brachten het stokje rond in de winnende tijd van 43.44. Uiteindelijk scoorden de jongens 9996 punten in 14 onderdelen, 700 punten minder dan PAC maar bijna 100 punten meer dan AAV '36 uit Alphen aan de Rijn.

FOTOREPORTAGE VAN RUUD WORMGOOR

 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.