Nieuwsbericht

Van sporten word je slimmer

Van Sporten word je Slimmer - De Leidse topsporten dagen jou uit…

Alle Leidse topsporten presenteren zich op zaterdag 26 september op de Beestenmarkt. Zij laten zich niet alleen in volle glorie zien, maar dagen alle jongeren tot 15 jaar uit om zelf een sprintje te trekken, te basketballen, echte rugbytackles uit te voeren, een robbertje te roeien of bijvoorbeeld een korte veldrit te maken. Dit alles onder de titel Van Sporten word je Slimmer.

Het zijn een paar voorbeelden van de 12 sporten die op die zaterdagmiddag van 13 tot 16 uur actief laten zien hoe hun sport wordt beoefend en die altijd op zoek zijn naar nieuwe talenten.

Sporten is natuurlijk gezond voor je lijf, maar ook is aangetoond dat mensen die sporten, hun hersenen stimuleren en bijvoorbeeld gemakkelijker leren. Kortom, je wordt slimmer van sporten.

Sportadvies
Ook is het Sport Medisch Centrum Rijnland aanwezig, dat met sportfysiotherapeuten jou kan meten, wegen en verder onderzoeken en zo kan bepalen welke sport(en) het meest geschikt zijn voor jou, in welke sport jij misschien wel de top kunt halen.

De clubs die jij er kunt tegenkomen, zijn Leiden Atletiek, De Zijl Zwemsport en LZ1886 (zwemmen en waterpolo), Die Leythe, Njord en Asopos de Vliet (alle drie roeien), ZZ Leiden (basketball), DIOK (rugby), SWIFT (wielrennen en veldrijden), IHCL (Shorttrack), Gymsport Leiden (turnen), Lightning Leiden (American football), LSG (schaken). Verschillende clubs verschijnen met hun beste sporters. Misschien kom je dus nog wel bekende mensen tegen. De organisatie is in handen van Topsport Leiden.

Gegevens op een rij:
Evenement: Van Sporten word je Slimmer
Datum: zaterdag 26 september 2015
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Beestenmarkt, Leiden
Organisatie: Topsport Leiden en alle Leidse topsportverenigingen

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.