Nieuwsbericht

Scylla-vrouwen kansloos tegen kampioen

De vrouwen van Scylla moeten op 10 mei naar Den Helder voor een kansloze missie. Na het 0-4 verlies zaterdag in de eerste halve finale om de nationale titel tegen Dozy Den Helder ligt voor de Leidse ploeg ongetwijfeld de eindstreep in de Marinestad.

De door Gerard (Piet) Bakker jr. gecoachte ploeg had in eigen hal geen kans tegen de sterkste ploeg van ons land. De Chinese Yun Zhang en de Roemeense Ana Gogorita zijn nauwelijks te kloppen. Ook niet door Scylla’s grootste talent Kim Vermaas. De Voorschotense in Leidse dienst pakte twee keer een game, maar een echte kans had ze niet.

De hoop op een Leids punt was vooral gevestigd op Marlotte Staps. Ze deed het behoorlijk tegen Melanie Bierdrager, maar ook zij moest – evenals Floor Tebbe – haar tegenstandster feliciteren.

Den Helder heeft in de return over een maand aan één overwinning genoeg om opnieuw de finale binnen te stappen.

Tegen de twee in de kampioenscompetitie ongeslagen vrouwen leek Vermaas vooral tegen Zhang een kans te hebben. Ze kwam geregeld op voorsprong, maar kon die dan niet vasthouden. In de eerste game was het bijvoorbeeld 6-4 (na 0-3). De tweede game won ze na een snelle voorsprong van 6-0. Een randbal deed het momentum echter draaien. Het werd 9-9, maar Vermaas zette aan en won toch met 11-9.

Ook in de derde game had ze ook mogelijkheden, maar na 8-8 ging het mis: 8-11. Dat dalletje zette zich door en in de vierde game was het heel snel 0-4. Een time-out hielp niet, waarna de Leidse kopvrouw met 3-11 werd verslagen.

Floor Tebbe kwam tegen Gogorita in de eerste game goed terug van 1-6. Het werd 9-9, maar het laatste woord was toch aan de Roemeense (9-11), die daarna de zaak gedegen af maakte met 4-11 en 7-11.

Marlotte Staps en Melanie Bierdrager ontliepen elkaar niet veel, maar na 7-11 en 11-6 was het toch de Helderse, die in de slotfases van de overige twee games net een tikkie beter was en met twee keer 7-11 voor het derde wedstrijdpunt zorgde.

In wat de laatste partij van de dag zou worden tussen talent Vermaas en routinier Gogorita was snel duidelijk dat de Scylla-speelster een stukje tekort kwam. Ze vocht zich na 7-11 en 8-11 dapper terug, pakte ook een game met 11-9, maar moest daarna met 7-11 het hoofd buigen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.