Nieuwsbericht

Scylla-vrouwen kansloos tegen kampioen

De vrouwen van Scylla moeten op 10 mei naar Den Helder voor een kansloze missie. Na het 0-4 verlies zaterdag in de eerste halve finale om de nationale titel tegen Dozy Den Helder ligt voor de Leidse ploeg ongetwijfeld de eindstreep in de Marinestad.

De door Gerard (Piet) Bakker jr. gecoachte ploeg had in eigen hal geen kans tegen de sterkste ploeg van ons land. De Chinese Yun Zhang en de Roemeense Ana Gogorita zijn nauwelijks te kloppen. Ook niet door Scylla’s grootste talent Kim Vermaas. De Voorschotense in Leidse dienst pakte twee keer een game, maar een echte kans had ze niet.

De hoop op een Leids punt was vooral gevestigd op Marlotte Staps. Ze deed het behoorlijk tegen Melanie Bierdrager, maar ook zij moest – evenals Floor Tebbe – haar tegenstandster feliciteren.

Den Helder heeft in de return over een maand aan één overwinning genoeg om opnieuw de finale binnen te stappen.

Tegen de twee in de kampioenscompetitie ongeslagen vrouwen leek Vermaas vooral tegen Zhang een kans te hebben. Ze kwam geregeld op voorsprong, maar kon die dan niet vasthouden. In de eerste game was het bijvoorbeeld 6-4 (na 0-3). De tweede game won ze na een snelle voorsprong van 6-0. Een randbal deed het momentum echter draaien. Het werd 9-9, maar Vermaas zette aan en won toch met 11-9.

Ook in de derde game had ze ook mogelijkheden, maar na 8-8 ging het mis: 8-11. Dat dalletje zette zich door en in de vierde game was het heel snel 0-4. Een time-out hielp niet, waarna de Leidse kopvrouw met 3-11 werd verslagen.

Floor Tebbe kwam tegen Gogorita in de eerste game goed terug van 1-6. Het werd 9-9, maar het laatste woord was toch aan de Roemeense (9-11), die daarna de zaak gedegen af maakte met 4-11 en 7-11.

Marlotte Staps en Melanie Bierdrager ontliepen elkaar niet veel, maar na 7-11 en 11-6 was het toch de Helderse, die in de slotfases van de overige twee games net een tikkie beter was en met twee keer 7-11 voor het derde wedstrijdpunt zorgde.

In wat de laatste partij van de dag zou worden tussen talent Vermaas en routinier Gogorita was snel duidelijk dat de Scylla-speelster een stukje tekort kwam. Ze vocht zich na 7-11 en 8-11 dapper terug, pakte ook een game met 11-9, maar moest daarna met 7-11 het hoofd buigen.