Nieuwsbericht

Spelers Lighting Leiden in Oranje

Lightning Leiden-spelers Brian Spapens en Glenn van Gorcum zijn geselecteerd voor het nationale American Football team de Dutch Lions. Spapens (foto) zal de functie van Left Tackle gaan vervullen binnen het team. Glenn van Gorcum is runningback.

Na de try-outs en een fikse afvalronde stond het afgelopen weekend volledig in het teken van de eerste selectietraining van de Dutch Lions. Lliefst 83 gretige spelers vanuit heel Nederland (en daarbuiten) streden om een plek in de definitieve selectie van 55 spelers. Lightning Leiden levert dus twee spelers aan de oranje-equipe.

De Dutch Lions nemen het 24 oktober op tegen het nationale team van onze zuiderburen. De schermutseling tussen de twee landen is één van de EK-kwalificatiewedstrijden en wordt gespeeld in het Mandemakersstadion in Waalwijk. De 'Belgian Barbarians' versloegen onlangs het nationale team van Slowakije met 40-22.

Voorafgaand aan de ontmoeting met België spelen de Dutch Lions op 19 september een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland. Terwijl de Barbarians op 12 september worden opgewacht door de Polen.