Nieuwsbericht

Eerste Amerikaan ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste Amerikaanse speler voor het nieuwe seizoen gecontracteerd. DeRonn Scott is een guard van 1.96 meter. De 24-jarige Amerikaan kan als point guard en shooting guard uit de voeten. Scott is afkomstig van de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland.

Scott begon in 2009 zijn collegeperiode bij Xavier in Louisiana. In 24 wedstrijden - Scott was vijf keer een starter - kwam de guard tot gemiddeld 4.7 punten en 1.7 rebounds. Na dit jaar besloot Scott over te stappen naar Cal Poly Pomona, een Division II universiteit. Daardoor moest hij wel een jaar van de kant toezien. Als sophomore werd Scott met 9.1 punten per wedstrijd meteen de tweede scorer van de Broncos. Van buiten de driepuntslijn werkte de guard af tegen 36,7%.

In zijn tweede seizoen bij de Broncos zette Scott weer een paar stapjes. Dat jaar was hij goed voor 10.6 punten en 2.4 assists. Het leverde hem een plaats op in het All-California Collegiate Athletic Association (CCAA) Second Team. In zijn laatste collegejaar (2013/2014) zette Scott prima cijfers neer met gemiddeld 14.3 punten, 4.8 rebounds en 3.8 assists. Hij startte alle 29 wedstrijden voor zijn ploeg. Het opvallende spel van Scott bezorgde hem dat jaar niet alleen een plaats in het All-CCAA First Team, maar ook in het First Team All West-Region Division II.

Na college tekende Scott een contract bij de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland, de ploeg van ex-ZZ-speler Josh Duinker. Daar leidde hij zijn team naar de halve finale van de play-offs. Met 16.1 punten per wedstrijd was hij samen met Duinker de tweede scorer van zijn team. Met 42% was Scott de beste driepuntschutter van de Giants.

Scott wordt omschreven als een grote, veelzijdige guard die in staat is zijn team te leiden vanaf de spelverdelersplek, maar die ook net zo makkelijk van de bal af kan spelen. Verdedigers hebben het moeilijk met hem vanwege zijn agressieve en sterke drives naar de ring. Driepunters schieten behoren tot zijn repertoire.

Met de komst van Scott telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden nu tien spelers. Naast Scott bestaat het team uit Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Rogier Jansen, Kasper Averink, Bas Nelemans, Floris Versteeg, Jan Driessen, Jeroen van der List en Thomas Koenis.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.